Düzce

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

01:32 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Düzce ile Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, binlerce vatandaş tarafından protesto edildi.

Düzce'deki Belediye Meydanı'nda bir araya gelen, aralarında Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in yanı sıra ilçe belediye başkanlarının bulunduğu çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla Düzce Belediye Mehteran Takımı eşliğinde Anıtpark Meydanı'na yürüdü.

Yaklaşık 50 bin kişinin hazır bulunduğu meydanda vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Keleş, darbe teşebbüsünün püskürtüldüğünü söyledi.

Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısına uyarak alanları dolduran vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Tüm sivil toplum kuruluşlarının da destek vererek, çağrıda bulunduğu kentte şehir içinde trafik tamamen durdu.

Kalabalık, sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Kent merkezinde halkın sürekli ayakta tutulması için de siren sesi çalınıyor.

- Zonguldak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de AK Parti, BBP ve Saadet Partisi temsilcileriyle bazı sendika temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaştan oluşan grup, Bağlık Polis Merkezi önünden Türk bayraklarıyla ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada toplanan kalabalığa teşekkür eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Her zaman gururla iftihar ettiğimiz ordumuzun içerisinde küçük bir paralel yapılanma harekete geçti fakat çok kısa bir zamanda bu bastırıldı. Allah'a şükürler olsun ki halkımız sokağa çıkarak, bayraklarını eline alarak destek oldu, kısa sürede de bastırıldı." dedi.

Darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Uysal, bayrak, vatan, millet ve değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu arada, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi tarafından yürüyüşe katılan vatandaşlara 200 baret dağıtıldı.

İlçe Müftü Vekili İzzettin Aşan'ın okuduğu duanın ardından ilçe merkezinde geniş katılımlı konvoy oluşturuldu.

Kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek sloganları attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.