Düzce

FETÖ'nün darbe girişimi

02:38 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları değerlendirilen 14 hakim ve savcının yakalanması amacıyla başlatılan operasyonda, 5 hakim ve savcı gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Düzce genelinde başlatılan operasyon sürüyor.

Arama kararı çıkartılan hakim ve savcıların ev ve lojmanlarına yapılan operasyonlarda şu ana kadar 3'ü savcı, 2'si hakim toplam 5 yargı mensubu gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer hakim ve savcıların yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

- Savcı Şanal gözaltında

Daha önce ismi CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Şanal'ın Fatih Mahallesi'nde bulunan evinde arama yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ikamette bulunan belge ve dökümanlara el koydu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.