Düzce

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı

17:37 26 Ağustos 2016
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırıya, ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Keskin, Yılmaz, Mertol ve Sönmez, Tozan'a, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tozan, Türkiye'nin kötü bir dönemden geçtiğini, Kılıçdaroğlu'na Artvin'de bir suikast girişiminde bulunulduğunu belirterek, "Bu yapılan saldırı sadece ülkenin kurucu idaresine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na değil, ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna yapılmış bir saldırıdır. 15 Temmuz'da ne yaşadıysak, bu yapılanların devamıdır. İsmi ne olursa olsun, PKK, PYD, IŞİD... Türkiye Cumhuriyeti'nin büyümesini istemeyen dışarıdaki devletlerin farklı grupları, farklı şekilde dizayn ederek bize karşı besledikleri terör hareketleridir. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda güçlü ve bir olmak zorundadır. Beraber hareket etmek zorundadır. Bu ruh yakalanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Keskin de Şırnak ve Artvin'den gelen şehit haberlerinin derinden üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayarak, "Artvin'de yapılan saldırı aslında millete yapılmış bir saldırıdır." dedi.

"Biz ne kadar siyasi fikirlerimiz ayrı olsa da ayrı şeyler düşünsek de anlatsak da zaman zaman birbirimize muhalif olsak bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu asla unutmamamız gerekiyor." diyen Keskin, iki kardeşin bile fikirlerinin zaman zaman ayrı olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz ise saldırıların Türk milletini bölemeyeceğini, yapılan saldırıların kendilerini daha da bir araya getireceğini vurguladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mertol da 15 Temmuz sonrası Türkiye'de hainlerin bir masada oturduğunu, DAEŞ'in, Güneydoğu Anadolu'da, FETÖ'nün her tarafta ve PKK'nın da hem Doğu Anadolu Bölgesi'nde hem de küçük terör örgütlerini taşere ederek, Kardeniz'e sızma çalışmaları yaptıklarını aktardı.

Ziyaret, açıklamaların ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.