Düzce

Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi'ne doğru

21:00 27 Ağustos 2016
Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi'ne doğru

Düzce ve yedi ilçesinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Düzce Valiliği, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklarının iş birliğinde 21-25 Eylül tarihlerinde Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi yapılacak.

Kaynaşlı'da düzenlenen toplantıda konuşan TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, yarışların 4-7 Ağustos tarihleri arasında yapılmasının planlandığını ancak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelendiğini anımsattı.

Hain saldırıdan sonra FETÖ mensuplarının istediklerinin hayatın normal akışına sekte vurmak olduğunu aktaran Akülke, "Biz buna engel olmak istedik ve bu çerçevede normal hayata dönebilmemiz adına Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi daha büyük heyecan ve şevkle '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri' adına yapmaya karar verdik. Yeni tarihimizi de 21-25 Eylül olarak belirledik. Bir kere daha şehitlerimizin ruhları şad olsun, gazilerimize de Allah'tan şifa diliyorum." diye konuştu.

Akülke, yaklaşık 450 kilometrelik parkura sahip yarışların 8 ayda hazırlandığını vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Düzce'de 8 aylık sürede orman içerisinde 450 kilometrelik bir parkur çıkardık. Bu etaplarda yer yer 2 bin 200 rakıma çıkıyoruz, Akçakoca ilçesinde de sıfır noktasına iniyoruz. Kanyon ve dere geçişleri olacak. Melen Çayı'nı sal ile geçeceğiz. Yarışçılarımızı, 450 kilometrenin her kilometresinde bir başka heyecan, başka bir macera bekliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.