Düzce

Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı

00:44 28 Ağustos 2016
Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince, TSK'ya ait iki tanka roket atılması sonucu şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik'in şehadet haberi babaevine ulaştı.

Alınan bilgiye göre, Cerablus'un 6-7 kilometre güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından TSK'ya ait iki tanka roketatarla ateş açıldı.Saldırıda isabet alan tankta bulunan Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit düştü.

Şehidin, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan annesi Şehnaz ve babası Muhammed Çelik'e acı haberi, jandarma yetkilileri verdi.

Ailenin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Cerablus'ta yürütülen harekatta Ercan Çelik'in şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi.

"Öncelikle ülkemizin başı sağolsun." diyen Yemenici, şöyle devam etti:

"Şu anda şehidimizin Akçakoca'ya nakil ve defin işlemleriyle ilgili hazırlıkları yürütüyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın. Bu vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hiçbir şekilde bozamayacaklar. Bunun en güzel cevabını her gün Türkiye'nin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu veriyor. Şu anda ailemizin yanındayız. Onlar da büyük bir vakarla evlatlarını bekliyorlar. Ercan kardeşimiz artık, inşallah Peygamber efendimizin yanında mekanı cennet olacaktır diye umuyoruz."

Yemenici, şehidin naaşının sabah saatlerinde Gaziantep'te yapılacak törenin ardından havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanına getirileceğini ve ikindi namazını takiben ilçede defnedileceğini söyledi.

Evli olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Çelik'in, yaklaşık iki yıl önce göreve başladığı ve tank şoförü olduğu bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.