Düzce

Düzce'de katı atık depolama tesisi protestosu

17:38 08 Eylül 2016
Düzce'de katı atık depolama tesisi protestosu

Düzce'deki katı atık depolama tesisine yakın köylerde yaşayan vatandaşlar, kuruluşun faaliyetlerinin durdurulması talebiyle eylem yaptı.

Düzce Belediyesi önünde toplanan ve "Kanser olmak istemiyoruz", "FETÖcü değil köylüyüz", "Çöplükte yaşamak istemiyoruz" yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 50 kişi, Yığılca ilçesi Hecinler mevkisinde kurulan katı atık depolama tesisinin yaşamlarını olumsuz etkilediğini savundu.

Grup adına konuşan Fatih Tok, yaşadıklarının dram olduğunu ileri sürerek, feryatlarına kulak verilmesini ve belediyenin gerekli adımları atmasını istedi.

Açıklamayı Hasanlar, Esentepe, Esençam, Hecinler, Akçaören, Nuhlar ve Nasırlı köyleri adına yaptığını aktaran Tok, şunları kaydetti:

"Derdimiz, katı atık çöp depolama tesisidir. Yıllardır bunun çilesini çekiyoruz. Denemediğimiz yol, çalmadığımız kapı kalmadı. Hep oyalandık, hep atlatıldık, aldatıldık. Sanki herkes kendi arasında gizli bir senaryo arasında anlaşmış da bu sahne ortaya konuluyor. Bizlere siz haklısınız diyenler bile ne yazık ki sessizliğe büründüler. Kimseye darılmıyor, kırılmıyoruz ama artık bizlere yardım edin."

Bölgeye çöp dökülmesi halinde söz konusu köylerde yaşamın imkansız hale geleceğini savunan Tok, "Bizler eski tarihlerden beri yaşadığımız evlerimizi, köylerimizi terk etmek zorunda kalacağız. Böyle bir dramın yaşanmasına müsaade etmeyin." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup üyeleri, beraberinde getirdikleri çöpleri protesto amacıyla belediyenin önüne döktü.

AA muhabirinin görüşüne başvurduğu Düzce Belediyesi yetkilileri ise konuya ilişkin ilerleyen süreçte açıklama yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.