Düzce

Yakın Karadeniz Baja Rallisi

18:22 23 Eylül 2016
Yakın Karadeniz Baja Rallisi

Düzce'de düzenlenen Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nin ikinci gün birinci etabı tamamlandı.

Akçakoca'dan start alan 62 sporcu, R1, R2, R3 ve R4 kategorilerinde 120 kilometrelik etap boyunca zorlu doğa koşulları ile mücadele etti.

İlçeden dik tırmanış ve inişlerle ormanın içinden Çilimli ilçesine ulaşan sporcular, Tepeköy mevkisinde bulunan mesire alanında hazırlanan seyirci etabında önce birbirleri ile ardından da zamanla yarıştı. Orman içindeki dere yataklarında zorlanan bazı sporcuların kullandığı araçların, yağışın da etkisiyle çamur olan bölgelerde düştüğü, görevliler ve seyircilerin yardımıyla tekrar yarışa devam ettiği görüldü.

Çilimli ilçesindeki seyirci etabında, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan, yarışların yağışlarla birlikte daha da keyifli geçtiğini söyledi.

Baysan, geçilen iki günlük parkurda keyif veren yarışlar izlediklerini belirterek, "Yağış devam ediyor, parkur ağırlaşıyor. Ekstrem etapları çok hızlı ve keyifli geçiyor. Biz etabı zorlaştırmıştık, doğa da katkıda bulunuyor. Dört günlük etabın ilk iki günü yağıştan dolayı zorlu geçti. Yağış hiç dinmedi. Yarın da büyük ihtimalle orman etabımız çok zor geçecek." diye konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir adına yarın gerçekleştirilecek etabın, özel bir parkurda yapılacağını vurgulayan Baysan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir için özel etabımız olacak. O etap da zor olacak. Yapay engellerimiz ıslandığı zaman zorluk derecesi artacak. Son gün Topuk Yaylası'ndaki finale kadar 80 kilometrede 2 bin 400 metreye kadar tırmanacaklar. Düzce, Yakın Karadeniz markası oldu artık. Bu markaya da yakışacak şekilde de doğaya sahip. Herkes gibi ben de çok keyif aldım. İnşallah bundan sonra bütün motosikletçiler Düzce'yi ziyaret edip turistik amaçlı kullanacaklar."


- "Düzce motor sporlarının merkezi haline geldi"


Düzce'de motor sporları anlamında büyük yatırımlar gerçekleştirildiğine değinen Baysan, şunları kaydetti:

"Düzce'nin motor sporlarının merkezi olmasının temelleri geçen sene Kaynaşlı'da bulunan motor sporları merkezinde atıldı. Orada hem enduro hem de motokros etapları hazırladık. Bir kere Doğu Avrupa Şampiyonası yaptık. Romanya'daki komisyon başkanımız oradaki etapları ilk gördüğünde 'Aman Allah'ım film seti gibi' diyerek şaşkınlığını gizleyememişti. Onu hiç unutamıyorum. Yurt dışından gelenlerde bu bölgeden çok büyük bir keyif aldı. Tahminimce bu bölgeye bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonası gelecektir. Bölge ilerleyen dönemlerde daha büyük yarışlara sahne olacaktır."

Yarışmanın tek kadın sporcusu Gökçen Kabaş ise kendisinin eczacı olduğunu anlatarak, "Kendimi askeri kamptaki tek bayan gibi hissediyorum. Yarış çok keyifli, doğa şartları da çok güzel. Yağmur işleri üç kat zorlaştırdı diyebilirim. Bu zamana kadar kazasız, belasız geldik, inşallah sağlıkla bitiririz. Benim amacım, bu işi bayanların da yapabildiğini göstermek. İnşallah, bizden sonraki kız çocukları çok daha profesyonel yetişir." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.