Düzce

Yakın Karadeniz Baja Rallisi

15:42 24 Eylül 2016
Yakın Karadeniz Baja Rallisi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Düzce Valiliği, belediyeler ve kaymakamlıkların iş birliğinde düzenlenen, Düzce ve 7 ilçesinde, 450 kilometrede gerçekleştirilecek Yakın Karadeniz Baja Rallisi devam ediyor.

Organizasyonda 4 kategoride mücadele eden 62 sporcu, üçüncü günde Gümüşova Dereköy'de AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ve TMF Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Çakıroğlu'nun bayrağı kaldırmasıyla yarışa başladı.

Köy içi ve orman etabında ter döken sporcular, 26 kilometre sonra Gölyaka'ya ulaştı.

Daha sonra ilçe merkezinde 700 metre olarak belirlenen etaba katılacak yarışmacılar, son hazırlıklarını tamamladı.


- "Ömer Halisdemir Kupası ailesine takdim edilecek"


TMF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulusan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baja rallisinin Türkiye'de ilk defa yapıldığını ve özel bir kupanın da verileceğini söyledi.

Ulusan, Gölyaka'da düzenlenen özel seyirci etabının gerçekleştirileceğini aktararak, "Sporcularımız, Dereköy'den buraya geliyor. Burada çeşitli engellerden oluşan özel seyirci etabına geçecekler. Özel parkurda iki tur atacak olan yarışmacılarımız, zamana karşı yarışıp diğer etaba devam edecekler. Burada kazanılan özel 'Ömer Halisdemir Kupası' ailesine takdim edilecek." diye konuştu.

Ralli içinde önemli bir olaya da imza attıklarını belirten Ulusan, şunları kaydetti:

"Şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına hazırladığımız parkurda, en iyi dereceyi alan 4 sporcumuz 'Ömer Halisdemir Kupası'nı kazanacak. Yarışlar bittikten sonra, bu kupa Ömer Halisdemir'in ailesine, mülki amir ve federasyon yetkililerimizce ziyaret edildikten sonra takdim edilecek ve kabir ziyareti gerçekleştirilecek."

Sporcuların, böyle bir kupa hazırlandığı için mutlu olduğunu aktaran Ulusan, "Ömer Halisdemir, artık tüm Türkiye'ye mal olmuş bir şehittir. Hepimizin evinden çıkan bir şehit gibi oldu. Bütün yarışçılar, bu konuda bize teşekkürlerini iletti. Ömer Halisdemir'i unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Gümüşova-Dereköy-Güzeldere etabında yarışacak olan sporcular, Güzeldere Şelale alanında konaklayacak.

Yarışmanın dördüncü gününde de Güzeldere Şelalesi ile Topuk Yaylası etabını tamamlayacak yarışmacılara, Topuk Yaylası'nda düzenlenen törende ödülleri verilecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.