Düzce

Nevruz Bayramı kutlamaları

14:46 21 Mart 2017
Nevruz Bayramı kutlamaları

Düzce Üniversitesinde (DÜ) 21 Mart Nevruz Bayramı kutlandı.

Düzce Ülkü Ocakları Başkanlığı ve DÜ Kültür Topluluğu Başkanlığınca üniversitesinin merkez yerleşkesindeki 15 Temmuz Demokrası Meydanı'nda, Nevruz Bayramı kutlama programı düzenledi.

Eski Türk devletlerinin flamalarının açıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

DÜ Kültür Topluluğu Başkanı Muhammet Çetin burada yaptığı açıklamada, Nevruz’un Ergenekon Destanıyla Türklerin yeniden tarih sahnesine çıkışını simgelediğini söyledi.

Türk milletinin bir mensubu olmaktan gurur duyduklarını belirten Çetin, "Bu gurur bizlere tarihsel bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluk dünden bugüne milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyenleri mağlup etmek ve istediklerini onlara yaşatmamaktır. Bin senedir Anadolu’da yaşayan bir millet vardır. O da Türk milletidir. İnanın ve iman edin önümüzdeki bin yıl da bu coğrafyadayız." diye konuştu.

Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen iç ve dış düşmanlara seslenen Çetin, şunları kaydetti:

"Toros Dağlarına bakın. Eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz. O çadırda duman tütüyorsa dünyada hiçbir güç bizi asla yenemez. Türk milletinin son ferdi kalana kadar bağımsızlığımızı savunacağız."

Açıklamanın ardından Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, Nevruz ateşini yakarak ateşten atladı. Gülaçtı, Türklerin Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen örste demir dövdü. Kutlama öğrencilerin sırayla ateşten atlaması ve tulum eşliğinde horon oynamasıyla son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.