Düzce

Spor bilimlerinin yükselen yıldızı: Düzce Üniversitesi

10:54 22 Mart 2017
Spor bilimlerinin yükselen yıldızı: Düzce Üniversitesi

Düzce Üniversitesi (DÜ) bünyesindeki Spor Bilimleri Fakültesi, yetenekli öğrencileri ve akademisyenleri sayesinde spor bilimlerinde tercih edilen okul haline gelmeyi başardı.

Yaklaşık 550 öğrencinin 200'ünün milli sporcu olması dolayısıyla adeta milli takım kampını andıran fakülte, katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda aldığı derece ve kupalarla, spor bilimlerinin ve Düzce'nin yükselen yıldızı haline geldi.

Kick boks, muay thai, wushu, karate, bilek güreşi branşlarında Türkiye şampiyonlukları bulunan fakülte, 2015-2016 sezonunda 12 kupa ve 57 madalyayı Düzce'ye kazandırdı.

Türkiye Üniversiteler Spor Faaliyetleri 2016 yılı değerlendirmesinde, 135 üniversite içinde en fazla madalya alarak ilk sırada yer alan DÜ Spor Bilimleri Fakültesinin Dekanı Prof. Dr. Kürşat Karacabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç ve dinamik bir ekibe sahip olduklarını söyledi.

Düzce Üniversitesinin vizyon ve misyonu doğrultusunda aldıkları destekle hedef belirlediklerini anlatan Karacabey, yol haritalarını eğitim-öğretim, bilimsel faaliyetler, sportif başarılar ile Ar-Ge ve ölçümler olarak dört ana temel üzerine oturttuklarını belirtti.

- Kontenjanların yarısı milli sporcuların

Spor bilimleri, güzel sanatlar ve konservatuvarların üniversitelerin vitrini olduğunu ifade eden Karacabey, "Bu bilinçle hareket ettik. Strateji olarak da 'Devlet başarılı sporcuyu destekler' mantığıyla özel yetenek sınavında kontenjanların yarısını milli sporculara ayırdık. Kick boks, muay thai, wushu, karate, bilek güreşi gibi branşlarda üs ve tercih edilir okul haline geldik. Türkiye'nin birçok üniversitesinden öğrenciler buraya gelmek istiyor. Bu istekleri de katıldığımız turnuvalarda görüyoruz." dedi.

Karacabey, 2015-2016 yılında da toplam 12 kupa, 57 madalyayı Düzce Üniversitesine kazandırdıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Toplam madalya sayısında birinci olurken, altın madalya sıralamasında ise ikinciyiz. Bu, genç bir okul için gerçekten büyük başarıydı. 3 yıllık bir mazisi bulunan, özellikle yüksekokul olarak kurulup böyle hızlı yükseliş gösteren başka okul yok. Düzce'nin parlayan yıldızı Spor Bilimleri Fakültesidir."

- "Türkiye'de en fazla milli sporcu alan üniversite biziz"

Lisans, lisansüstü ve doktora programlarında yaklaşık 550 öğrencilerinin bulunduğunu aktaran Karacabey sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de en fazla milli sporcu alan üniversite biziz. Ülkemizin değerlerini üniversitemizde kazandırmak zorundayız. Bilimsel ve sportif anlamda başarılı, hedefleri olan, ülkesini seven öğrencilerimizi Düzce'ye davet ediyoruz. Kick boks, muay thai, wushu, karate, bilek güreşi branşlarında takımımız Türkiye şampiyonu oldu.

Öğrencilerimiz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutarak gururumuz olmaya devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.