Düzce

15 Temmuz gazisinden "kontrollü darbe" tepkisi

11:52 05 Nisan 2017
15 Temmuz gazisinden "kontrollü darbe" tepkisi

ÖMER FARUK CEBECİ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gazi olan Yusuf Çiftçi, "15 Temmuz'un kontrollü bir darbe girişimi olduğu" yönündeki iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

AA muhabirine konuşan Çiftçi, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi Köprüsü) dizinden ve koltuk altından vurulup gazi olduğunu hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" iddialarına tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe teşebbüsü için sarf ettiği söylemleri "talihsiz açıklama" olarak değerlendiren Çiftçi, şöyle konuştu:

"O gece şimdiki ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitmiştim. Bizim hiç beklemediğimiz şey, Türk askeri üniforması giymiş birinin, Türk halkına namlu doğrultup ateş etmesiydi. O gece, askerler havaya ateş ederken, 'Bize de ateş ederler mi?' diye soranlara, 'Türk askeri Türk halkına ateş etmez. Biz de onlara zarar vermeyeceğiz. Yürüyelim, gidelim, askerimizle konuşalım, bu ihanetin önüne geçelim.' dedim. Kendimden emindim. Maalesef ki Türk askeri üniformasını giymiş hainler, Türk halkının onlara emanet etmiş olduğu silahlarla Türk halkını vurdular."

- "Kılıçdaroğlu, verilen canların, dökülen kanların vebalini ödeyemez"

FETÖ'nün darbe girişimi haberini öğrendikten sonra 2 çocuğunu ve ailesini bırakarak köprüye koştuğunu dile getiren Çiftçi, "'Biz Suriye gibi olamayız, gidecek bir ülkemiz yok.' diyerek vatanımızın bekası için çıktım. Üzerimize kurşunlar yağdırdılar, biz geri dönmedik. Allah'ın verdiği cesaretle orada bulunduk ve birçok şehit ile gazimiz var. Kılıçdaroğlu, bu verilen canların, dökülen kanların vebalini ödeyemez." ifadelerini kullandı.

"Kontrollü darbe" iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Çiftçi, "Kendisini kınıyoruz. İmkan dahilinde olursa hukuki olarak da kendisinden davacı olacağız. Dokunulmazlık zırhından bir gün sıyrılınca kontrollü olarak davayı yürüteceğiz." dedi.

Gazi Yusuf Çiftçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biraz maziye gidersek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu an bulunduğu makama nasıl geldiğini hatırlarsak, Deniz Baykal'ın üzerine basa basa ifade ettiği şekliyle 'Bu, bir komplodur'. Kaset komplosuyla Deniz Baykal'ın çok mahrem görüntüleri ifşa edilerek yapılan komployla Deniz Baykal'ın yerine Kemal Kılıçdaroğlu, kontrollü bir şekilde başkan yapıldı. Eğer kontrollü bir şey varsa budur. Kemal Kılıçdaroğlu, kontrollü olarak CHP'ye başkan olmuştur. O dönem yine Baykal'ın ifade ettiği gibi okyanus ötesinin komploda etkisi vardır. O dönem okyanus ötesi olarak işaret ettiği yerden, bugün bizim FETÖ dediğimiz terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'dan bahsetmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.