Düzce

Engellileri anlamak için gözlerini kapattılar

17:55 07 Aralık 2017
Engellileri anlamak için gözlerini kapattılar

Düzce'de, "Engelsiz Yaşamda Biz de Varız" etkinliğine katılan protokol üyeleri, salona göz bandı ile gelerek etkinliklerin bir bölümünü bu şekilde takip etmeye çalıştı.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu tarafından "Engelliler Haftası" ve Gökkuşağı Sanat Festivali kapsamında, "Engelsiz Yaşamda Biz de Varız" başlıklı program düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılan Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın Eşi Nurgül Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar salona göz bandı takarak geldi.

Burada düzenlenen etkinliklerin bir kısmını göz bandı ile takip eden protokol üyeleri, engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları tecrübe ederek öğrenmeye çalıştı.

Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu Başkanı Ahizer Özbek, burada yaptığı konuşmada, katılımcıların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu mutluluğu ifade ederek, diğer insanlardan farklı olmadıklarına dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında piyona dinletisi yapıldı, tiyatro oyunları sahnelendi. Piyano dinletisinde, katılımcıların duyamamak ve görememek gibi engelleri hissetmeleri amaçlanarak görememenin, duyamamanın ve yürüyememenin birer engel olmadığı mesajı verildi.

Etkinlik, programa katılanlara verilen hediyelerin ardından son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.