Düzce

Kaymakamlıktan dolandırıcılık uyarısı

16:21 23 Şubat 2018
Kaymakamlıktan dolandırıcılık uyarısı

Yığılca Kaymakamlığı, telefonla dolandırıcılık yapmaya çalışanlara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, son günlerde ilçede esnaf ve iş adamlarını telefonla ulaşan ve kendisini Yığılca Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek olarak tanıtarak, "hasta, engelli, yardıma muhtaç kişilere yardım topluyoruz, tekerlekli sandalye kampanyamıza katkılarınızı bekliyoruz." şeklindeki söylemlerle dolandırıcılık yapıldığı bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Bu tür yöntemle, dolandırıcılık yapmaya çalışanların tespiti için çalışma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaymakamımızın adını kullanarak yardım adı altında para istendiği bilgileri Kaymakamlığımıza ulaşmaktadır. Kaymakamımız Sayın Muhammed İkbal Yelek'in adını kullanarak dolandırıcılık suçu işleyen şahıs ya da şahısların yakalanması için kolluk güçlerimizce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın dolandırılıp mağdur olmamaları için konunun kamuoyuna duyurulması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu yöntemi kullanarak yardım için aradığını söyleyen kişi ya da kişilere itibar edilmemesi, bu kişilerin yakalanması için kolluk güçlerimize bildirilmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.