'Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti' anıldı

Türk Edebiyat Vakfı’nda 45 yıldır devam eden Çarşamba Sohbetleri’nde bu kez “Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti” anıldı.

'Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti' anıldı
'Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti' anıldı
GİRİŞ 13.11.2014 12:07 GÜNCELLEME 13.11.2014 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Serdengeçti Belgeseli ve Tanıtım Günü’ne siyaset ve edebiyat dünyasından birçok kişi katıldı.

Elçin Ödemiş’in yazıp yönettiği, Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Servet Kabaklı’ın sunduğu Türk Kadınları Kültür Derneği’nin manevi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nünse maddi desteğiyle hazırlanan "Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti Belgeseli" nde Serdengeçti’nin fikirleri, şair ve politikacı kimliği, hayatı anlatıldı.

Serdengeçti (Osman Zeki Yüksel) belgeseli tanıtım gününe Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Serdengeçti’nin yeğenleri katıldı. Anma toplantısına Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan da yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,  gündeme dair yaptığı konuşmadı, devletlerin ve hükümetlerin de tıpkı insanlar gibi karakter taşıdığını belirterek, “Türkiye’nin uluslararası arenada takındığı tavrın, Serdengeçti ve daha birçok hakkı ve halkı gözeten değerli mücadele adamlarının davranışları gibi olduğunu” ifade etti.

Türk Edebiyat Vakfı Mehmet Akif Toplantı Salonu’nda 45 yıldan beri devam eden ve “Çarşamba Sohbetleri” çerçevesinde hazırlanan belgesel izlendikten sonra plaket sunumu yapıldı.

Osman Yüksel Serdengeçti’nin yeğenleri Serdengeçti’nin dergiciliğinden ve politik hayatından kısa anılar anlatarak bu güzel çalışmaya katkısı olan ve gelen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR 1
  • gulay tuter 9 yıl önce Şikayet Et
    boyle degerli bir insanin yakini olarak gurur duyuyorum. duygularmi iade edemiyorum......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi