Üstad Nuri Pakdil'den İbrahimi yürüyüş

Üstad Nuri Pakdil’in Kudüs seyahatinde dünkü durağı Kudüs’ün güneyinde bulunan El-Halil şehri oldu.

Üstad Nuri Pakdil'den İbrahimi yürüyüş
Üstad Nuri Pakdil'den İbrahimi yürüyüş
GİRİŞ 29.03.2015 11:35 GÜNCELLEME 29.03.2015 11:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

El-Halil’de Hz. İbrahim Camii’ni ve kabrini ziyaret ederek dua eden Pakdil, hem İngilizce hem Türkçe “Yaşasın İslam ideolojisi! Yaşasın Türkiye!” dedi.

TİKA’nın onur konuğu olarak Kudüs’te bulunan üstad Nuri Pakdil, seyahatinin üçüncü gününde 94 yılında 29 kişinin şehit olmasıyla sonuçlanan kanlı baskınla gündeme gelen ve o günden beri yarısı sinagoga dönüştürülen Hz. İbrahim Camii’ni ziyaret etti.

TİKA Başkanı Serdar Çam’ın ev sahipliğinde El-Halil’de bulunan “Eski Kent” i ve çarşıyı gezen üstad Pakdil, gördüğü Filistinli Müslümanlarla Arapça kardeşlik ve vahdet mesajları veren sohbetler etti.

"YAŞASIN İSLAM İDEOLOJİSİ"

Girişini İsrail’in demir kapılarla kapattığı ve iki adet güvenlik noktası yerleştirdiği ve Müslümanların kontrolden geçerek girdiği İbrahim Camii’nde iki vakit arası ziyarette bulunan üstad Pakdil, caminin içinde bulunan Hz. İbrahim’in kabrinde dua etti. Kabrin önünde önce İngilizce, sonra Türkçe “Yaşasın İslam ideolojisi! Yaşasın Türkiye!” dedi. 

"KUDÜS’Ü ÇOK SEVİYORUZ"

Hz. İbrahim’e Fatiha okuduğunu söyleyerek devam eden üstad Pakdil, “Nur içinde yatsın. Hz. İbrahim büyük peygamberimizdir. İbrahimi yürüyüş İslam ideolojisinin gerektirdiği dinçliği sağlamak için hepimize gereklidir. Tamamen bu amaçlıdır. Peygamber efendimiz Miraca çıkarken son ayak bastığı yer Kudüs’teki mübarek taştır. O taş da onunla miraca çıkmak istemiş, Efendimiz sen burada kal demiştir. Onun için biz Kudüs’ü çok seviyoruz. Kudüs’ü Allah korusun. Şu anda da El-Halil şehrinde Hz. İbrahim’in mezarı başındayız. Zaten ben her akşam bütün nebilerimize dua okuyorum. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

KAYNAK: SALİHA SULTAN - VAHDET
YORUMLAR 8
  • muhammet salih 9 yıl önce Şikayet Et
    hayatın da bir kere dahi nuri pakdili okumamış hayatını araştırmamış kişiler nuri pakdil de kim oluyormuş diyor yahu senin anan baban müslümanım demeye tirtir titrer iken bu adam aşikar bir nida ile seslendiriyor tabiri caiz ise haykırıyordu ama bizim yeni yetme bilmişlerşmiz hem bilmiyor hem laf söylüyor cahillik bu olsa gerek.
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakaret etmek yerine Nuri Pakdil'in neden ve nasıl üstad olduğunu izah etseydiniz beni aydınlatmış olurdunuz.Ben kimseye hakaret etmediğim gibi ''Nuri pakdil de kim oluyormuş.'' da demedim.Kullanmadığım cümlelerle beni itham etmek ve cahillik yakıştırmak hoş olmadı.Ayrıca ''senin anan baban...'' şeklinde başlayan cümleleri de kullanırken çok dikkatli ol.Kendine söylenmesini istemediğin cümleleri sen de başkasına kullanma.
    Cevapla
  • Turgut ARVAS 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek anlamda bir dava adamı, ittihadı İslam için hayatını adamış, gönül dünyası İslamiyetin nuruyla aydınlanmış hak ve hakikat aşığı, kalbi Peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın aşkı ile yanan gerçek bir devrimci olan Nuri Abimiz seni çok seviyoruz. Allah hayırlı ve uzun ömürler versin. Seni Allah rızası için çok seviyoruz.
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Üstad derken!Neyin üstadı?Kim ne zaman üstad olduğunu kabul etti?
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    yav he he sen etme zaten!
    Cevapla
  • lemi devletlü 9 yıl önce Şikayet Et
    iktidar çarşafa dolandı. hazırı tüketti, şimdi son bi gayretle dışladıklarını ama kullanmayı hiç ihmal etmediklerini, kendi girdabına çekmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    kalpleri Allah bilir ama magazinleştrildiği içi çok yapmacık durdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek