Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali sona erdi

Türkiye'de ilk kez Zeytinburnu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali" sona erdi.

Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali sona erdi
Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali sona erdi
GİRİŞ 22.02.2016 14:39 GÜNCELLEME 22.02.2016 14:39

Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen ve 8'i yurt dışından olmak üzere 34 öykücünün katıldığı "Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali" sona erdi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen kapanış programında konuşan, 2015 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, Festival Onursal Başkanı öykücü Rasim Özdenöner festivali düzenleyen Zeytinburnu Belediyesine teşekkür ederek Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın'ı böyle bir festival tertiplemiş olduğu için tebrik ediyorum. Türkiye'de ilk defa uluslararası bir öykü programı ile karşılaşmış olduk. Festivale dinleyici olarak iştirak ettim ve muhtelif alanlarda çok başarılı programlar düzenlendi. " dedi.

Şiir, roman gibi edebiyat alanlarında birçok festival yapıldığını fakat uzun yıllardan bu yana emek verdiği öykü konusunda ilk kez böyle geniş bir kapsamlı etkinliğe şahit olduğunu belirten Özdenören, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Türkiye diğer İslam ülkelerinden farklı olarak çok keskin kırılma noktalarından geçti. Bir yazar kendi edebiyat ve tarih mazisinin tamamını zihninde tevarüs etmiş olarak bugüne gelir. Biz Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Fuzuli'yi, Baki'yi orijinalinden okuyamıyoruz ancak aktarıldığı şekilde okuyoruz. Buna rağmen oradaki o kültür birikimini, yazar olma hakkını verebilen kimselerin bütün o kültürel maziye kendi zihninde tevarüs etmiş olduğunu görüyorum. Kırılma noktalarına rağmen bu böyledir."

Oturumlardan, öykünün geleceğine dair iyi izlenimler edindiğini ifade eden Rasim Özdenöner organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da festivale katılan yerli ve yabancı

öykücülere teşekkür ederek, "Bütün öykücülerimizi muhabbetle selamlıyorum. Organizasyonda görev alan, emeği, düşüncesi olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu. Aydın, festival kapanışında bu yıl ikincisi düzenlenen "Öykü Yarışması"nın da ödül töreninin gerçekleşeceğini vurgulayarak, yarışmaya ilk, orta, lise ve yetişkin kategorilerinde bin 500 kişinin katıldığını söyledi. "Onlar 'Yazacak bir hikâyemiz var' dediler, yazdılar ve gelecekte inşallah yazdıkları okunmaya devam edecek. Hepsini yürekten tebrik ediyorum" diyen Aydın, festivalin ve yarışmanın gelecek yıllarda da sürdürüleceğini kaydetti.

Festival kapanış programında Aykut Ertuğrul, Akif Hasan Kaya, Handan Acar Yıldız, Abdullah Harmancı, Filip Mürsel Begoviç, Nenad Joldeski, Ziad Khaddash ve Mustafa Mestur öykülerini okudu.

Etkinlikte, Rasim Özdenören'in "Sedir Yaprağı" öyküsü ise metin dramatizasyonu tekniği ile teatral olarak sahnelendi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Öykü Yarışması’nda ise Akın Çokuğurluel, Zehra Begüm Yıldız, İdris Mert birincilik, Kıvılcım Zafer Ar, Beyzagül Bekçi, Şeyma Korkmaz ikincilik ödülü, Ali Akif Sivrikaya, Murat Avcu, Zeren Küçükcan üçüncülük ödülüne layık görüldü. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı