5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Galası

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın gala gecesi düzenlendi.

5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Galası
5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Galası
GİRİŞ 12.05.2016 14:18 GÜNCELLEME 12.05.2016 14:18

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kültür AŞ tarafından organize edilen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın gala gecesi Ramada Altın Kayısı Otel’de düzenlendi.  Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenen fuarın gala gecesine Vali yardımcıları Dr. M. Şamil Horasanlı, Abdül Kadir Duran ve Miktat Alan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Çakır, Azerbaycan Milletvekilleri Nagif Hamzayev ve Ganira Paşayeva, Kazakistanlı Şair,Yazar Muhtar Şahanov  ile çok sayıda davetli katıldı.

Aliya İzzetbegoviç’in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan gecede saha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, geleneksel hale gelen Malatya Kitap ve Kültür Festivali’ni bu yıl da büyük bir coşkuyla başladığını belirterek, gençleri kitapla buluşturmak istediklerini söyledi. Eğitimin temelinin okumaktan geçtiğini belirten Çakır, “Bütün veliler çocuklarını mutlaka kitapla buluşturmalı. Fuar öncesi öğrencilere kumbara dağıttık, bu kumbaraları dağıtırken çocukların harçlıklarını biriktirme ve kitap alma alışkanlığını kazandırmak istedik. Harçlığıyla aldığı kitaba çocuklar daha fazla ilgi gösterir” şeklinde konuştu.

Fuarın bu yıl Bosna Hersek’in efsane lideri merhum Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlendiğini belirten Çakır, bu kapsamda İzzetbegoviç’i minnetle yad ettiklerini söyledi.

Daha sonra ise Kazakistanlı Şair-Yazar ve eski milletvekili Muhtar Şahanov, Başkan Çakır’a Kazak milli giysisi ‘Şapan’ giydirdi.

Gece de daha sonra merhum Aliya İzzetbegoviç'in dava arkadaşı olan Mustafa Spahiç söz alarak anılarını paylaştı. İzzetbegoviç'in cesur biri olduğunu anlatan Spahiç, “İzzetbegoviç hiç kimseye 'Sen suçlusun' demedi. Hatta herkesin birbirine selam vermekten çekindiği bir ortamda mahkemeye giderken gardiyanlara selam vermekten bile çekinmemişti. 4 yıl boyunca her zaman Saraybosna'da bombaların altında ölümle yüz yüzeydi. Savaş devam ediyorken 69 yaşına rağmen savaşa katıldı ve kendi komutanlarına moral verdi” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmalardan sonra Aliya İzzetbegoviç'in yaşamını konu alan kitabın yazarları Ümit Aktaş, Faruk Karaaslan ve Mahmut Hakkı Akın tarafından panel düzenlendi. Gecede ayrıca İzzetbegoviç'in hayatını konu alan kitap tüm konuklara dağıtıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi