Hatemi kendini Boğaç Han ilan etti

Ünlü Edebiyatçı Hüsrev Hatemi, geçtiğimiz günlerde aldığı ödülün kendisine niçin verildiğini anlamayınca, düşündü taşındı ve kendisini Boğaç Han ilan etti.

Hatemi kendini Boğaç Han ilan etti
Hatemi kendini Boğaç Han ilan etti
GİRİŞ 26.04.2011 14:19 GÜNCELLEME 26.04.2011 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Remziye Karakuş'un haberi

Gectiğimiz hafta, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından 33 dalda verilen 2010 Yılı Kültür Sanat Ödülleri, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini bulurken ödül alanlar arasında Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi de yer aldı.

HABERİN GALERİSİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN...

Jüri Özel Ödülüne layık görülen ünlü edebiyatçı Hüsrev Hatemi, ödülü alırken "Bana bu ödül niye verildi?" diye sordu.

Hatemi, ödülü alarken yaptığı konuşma ile edebiyat sanatındaki ustalığının yanı sıra mütevaziliğini de gözler önüne serdi.

"Açıkçası bu ödülün bana niye verildiğini anlamadım. Ama Eskader Başkanı sayın Mehmet Nuri Yardım arayınca da hâyâ edip soramadım. Mutlaka bildikleri bir şey vardır diyerek kalkıp geldim. Bu arada kendi nefsimle muhasebe yapmayı da ihmal etmedim. Yani gelsem mi, gelmesem mi, hak etmediğimi düşündüğüm bir ödülü alsam mı, almasam mı diye çok sordum kendime. Sonra bunun nefsimle bir boğuşma olduğunu fark ettim. Ödül törenine gelirken kendimi adsız ilan ettim ve kendime bir ad bulduğum takdirde ödülü almaya karar verdim.

Bu arada nefs boğası ile boğuşmayı sürdürüyordum. Ödülü alırsam mı nefsim galipti, almasam mı Sonunda nefs denilen boğayı yoynuzlarından tuttum ve yere serdim. Bu nedenle de kendime Bağaç Han adını verdim. Aldığım bu ödüle de izninizle Boğaç Han Ödülü adını veriyor ve nefsimi yendiğim için kendime layık gördüğüm bu ödülü izninizle alıyorum..."

Prof. Hatemi bu teşekkür konuşması nedeniyle salonda bulunanlarca uzun süre alkışlandı.

ilgili haberler:

ESKADER ödülleri sahiplerini buldu

Alaaddin Yavaşça'ya gençlik aşısı

(Haber 7)

YORUMLAR 1
  • Hamza D. 12 yıl önce Şikayet Et
    yanlış adama verdiler. cübbeliye verilmeliydi alper tunga ödülü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?