İstanbul'da Edebiyat Mevsimi başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin organize ettiği bu yıl 3.’sünü düzenlediği İstanbul Edebiyat Festivali programının tanıtımı yapıldı.

İstanbul'da Edebiyat Mevsimi başlıyor
İstanbul'da Edebiyat Mevsimi başlıyor
GİRİŞ 29.11.2011 15:02 GÜNCELLEME 29.11.2011 15:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin, İBB Kültür Müdürlüğü’nün desteğiyle bu yıl 3.’sünü düzenlediği İstanbul Edebiyat Festivali programının basın duyuru toplantısı Sultanahmet Adamar Hotel’de gerçekleşti.

Kahvaltıyla başlayan program, TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çalışan, TYB İstanbul Şubesi Başkanı Ali Ural ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk’ün birlikte yaptığı basın açıklamasıyla devam etti.
 
Yoğun bir basın katılımının gözlendiği toplantıda ilk sözü İrfan Çalışan aldı. 3. Edebiyat Festivali’ni yapmaktan ötürü oldukça mutlu olduklarını ve katkı sağlayan tüm edebiyatseverlere teşekkür ettiğini belirten Çalışan, sözüne “İlk iki edebiyat festivalini İstanbul 2010 AKB Ajansı ile birlikte yapmıştık. Aldığımız tepkiler açısından bakarsak geçtiğimiz festivaller başarılıydı. Bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk, sağ olsunlar teveccüh ettiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkısından ötürü de ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye devam etti. Çalışan, ardından Hüseyin Öztürk’ü takdim ederek sözü kendisine bıraktı.
 
“Vatandaşın Beğenisi Metrobüsten Sonra Kültür Çalışmaları”
 
İBB Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü sanatsal faaliyete verilen desteklerin devam edeceğini söyleyerek giriş yaptığı konuşmasında, İBB’nin Türkiye’nin toplamından bile daha fazla kültür çalışmasına imza attığını, senede 2000 program gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Vatandaşın İBB’nin faaliyetleri konusundaki memnuniyet tablosuna göz attığımızda, birinci sırada metrobüs geliyorsa ikinci sırada kültür işleridir.” diyen Öztürk, çalışmaların buna rağmen yeterli olarak görülmemesi ve daha fazla gayret edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının kültür işlerindeki önemine dikkat çeken Öztürk, “Devlet kurumlarının her türlü alanı koordine etmesi mümkün değil. Buna gerek de yok. Dolayısıyla bizim bu çalışmaları yerel yönetimlerle, STK’larla birlikte çalışıp desteklememiz gerekiyor. Devlet her şeye el atmak yerine destek sunar.” dedi.
 
Bir Şarkıda, Bir Filmde, Bir Kitabın Sayfalarında Buluşmak
 
Teşekkür ederek konuşmasını bitiren Öztürk’ün ardından sözü alan Ali Ural, Edebiyat Mevsimi’ne çağrıda bulunduğu konuşmasına “Sanatın ve güzelliğin harman olduğu bir şehirde yaşamak, vatandaşlık kimliğinin yanı sıra kültürel bir kimlik taşıma sorumluluğunu da getiriyor bize.” ifadeleriyle giriş yaptı. “Modern zamanlar bize hiç kimsenin yadsıyamayacağı bir buluşma düzlemi veriyor” diyen Ural, bu düzlemin de sanat olduğunu sözüne katarak, “Bir şarkıda, bir resimde, bir filmde, bir sahnede, bir kitabın sayfalarında buluşamayan bir toplum acaba nerede buluşacak?” sorusunu sordu. Konuşmasının son bölümünde 3. İstanbul Edebiyat Festivali’ne dair bilgiler sunan Ural, edebiyat şöleninde, atölye çalışmalarından açıkoturum ve panellere, film gösterimlerinden konsere, sergilerden, Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri değerlendirmelerine kadar 20 farklı etkinliğin yer alacağını belirterek, 44 sanatçı ve bilim insanının da etkinliklere iştirak edeceğini hatırlattı. Ural, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne desteğinden ötürü teşekkür ederek sözünü bitirirken, “Eğer bu desteği almamış olsaydık, program bu denli zenginleşemeyebilirdi.” dedi.
 
Toplantı, Zaman, Milat, Yeni Şafak, internet medyasından ve TV Net, TRT 1, TRT Türk, TV5, Kon TV ve Hilal TV’den katılan basın mensuplarının sorularıyla son buldu. 3. İstanbul Edebiyat Festivali, 5-10 Aralık 2011 tarihlerinde Sultanahmet’te, Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi’nde altı gün boyunca devam edecek.

YORUMLAR 1
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    televizyon programlarına sıkça çıkmayan. edebiyatçıları kimse tanımıyor. entelektüel sayılabilecek kesim de buna dahil. yok eğer çok çıkarlarsa bu kez köşebaşı entelektuelleri kızıyor. tanınmanın yolu popüler programlarda görünmek. orada gören belki merak edip kitabını alır. ilgili olmayan, edebiyatla ilgili söyleşileri de seyretmiyor çünkü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor