Başarılı Türklerin ödülünü Elif Şafak verdi

'Business Network' tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan 'En Başarılı Türkler Ödülleri' dün gece görkemli bir törenle sahiplerine takdim edildi.

Başarılı Türklerin ödülünü Elif Şafak verdi
Başarılı Türklerin ödülünü Elif Şafak verdi
GİRİŞ 08.11.2012 16:27 GÜNCELLEME 08.11.2012 16:27

Lordlar Kamarası'nın karşısındaki tarihi 'Central Hall Westminster' salonunda yapılan resepsiyon ve ödül törenine, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok, Türkiye-İngiltere Dostluk Grubu Başkan Yardimcısı Lord Rogan, Liberal Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Simon Hughes, Business Network (BizNet) Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü'nün yanı sıra birçok milletvekili, lord, işadamı ve sanatçı iştirak etti.

800 davetlinin katıldığı programda ayrıca Amerika, Rusya, Çin, Fransa, Gana gibi 60'dan fazla ülkeden elçilik temsilcileri ve Vodafone, Tesco, Sainsbury's, RBS, HSBC, Lyca Mobile gibi birçok İngiliz şirketinin üst düzey yetkilisi hazır bulundu.

Mehmet Öğütçü yaptığı açılış konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece ticari alanda değil diğer tüm alanlarda da inanılmaz gelişme gösterdiğini vurguladı. Öğütçü, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın "Türkiye ekonomimiz, güvenliğimiz, siyasetimiz ve diplomasimiz için hayati önem taşıyan bir ülkedir." şeklindeki sözlerini aktararak İngiltere'nin Türkiye ile ilişkilere ne denli önem verdiğinin altını çizdi. Dünyaca ünlü enerji uzmanı Öğütçü, İngiltere'nin Türk işadamlarına yönelik vize uygulamasına bir an evvel son vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Liberal Demokrat Partisi Başkan Yardımcısı Simon Hughes de Türkçe olarak başladığı konuşmasında, "Artık bir gelenek halini alan 'En Başarılı Türkler' ödül töreninde bulunmak benim için büyük bir onur." diye konuştu.

Ödül töreninde konuşma yapan diğer konuşmacılar da, İngiltere ile Türkiye'nin ticari ilişkilerinin tarihteki en iyi ilişkisini yaşadığına dikkat çekerek, iki ülke arasında ticari köprüler kurulmasına büyük katkı sağlayan Business Network'ün başarılarından övgüyle söz etti.

İngiltere'ye yatırım yapan en iyi Türk yatırımcı seçilen Beko'ya ödülünü Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes verirken, 'en başarılı iş kadını' seçilen Ayşe Dickson'a ise ödülünü ünlü yazar Elif Şafak takdim etti. Şafak ödül verirken yaptığı kısa konuşmada, bayanların hayatın her alanında ve her seviyesinde daha aktif ve görünür bir şekilde yer alması gerektiğini vurguladı.

Ödül törenindeki diğer kategoriler ve kazananlar şöyle:

En Başarılı Şirket: Hawes and Curtis
En Başarılı Girişimci: Semih Serdar Aslan
En Çok Destekleyen Britanyalı: Jim O'Neil
En Başarılı İş Adamı: Mehmet Kocakerim
En Başarılı Profesyonel Yönetici: Ahmet İplikçi
Jüri Özel Ödülü: Barones Meral Ece ve Lord Maginnis

2008 yılında bir grup Türk ve İngiliz iş adamı tarafından kurulan ve 4 yıl gibi kısa bir sürede birçok başarılı organizasyona imza atarak İngiliz iş ve siyaset dünyasının ilgisini çekmeyi başaran Business Network, İngiltere ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine de büyük katkı sağlıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt