Edirne

GRAFİKLİ - Türkiye şehitleri için gözyaşı döküyor

17:08 20 Ağustos 2015
GRAFİKLİ - Türkiye şehitleri için gözyaşı döküyor

SALİH BARAN - Çözüm sürecinden rahatsız olarak son bir buçuk ayda eylemlerini artıran terör örgütlerinin eylemleri, yurdun pek çok yerinde şehit acısı yaşanmasına neden oldu. 

Hain emelleri doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kalkınmaması, bölgenin huzura kavuşmaması için yıllardır faaliyetlerini sürdüren terör örgütleri, son dönem devletin yaptığı reformlar, yatırımlar, teşviklerle kalkınmayı, değişim ve gelişimi hazmedemeyerek "Çözüm Süreci"ni sabote etmeyi seçti.

Kurulan tuzaklar ve yapılan saldırılar sonucu son 45 gündeki terör saldırıları sonucu, 3'ü subay, 5'i astsubay, 17'si uzman, 14'ü er ve 16 polis memuru 55 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Çözüm sürecini baltalamak isteyen hain pusularda şehadete yürüyen şehitlerimiz, arkalarında yetimler, gözü yaşlı ana babalar, eşlerin yanında hüzünlü hikayeler de bıraktı.

Terör saldırılarının yaşandığı son 45 günde aralarında Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de bulunduğu 16 polis şehit oldu.

- En çok şehit haberi Adana, Ankara ve Osmaniye'ye gitti

Anadolu'nun 34 şehrinden yükselen şehit acısı tüm Türkiye'yi sararken, en çok şehit haberi 4'er şehit cenazesi ile Adana, Ankara ve Osmaniye'ye gitti.

Manisa ve Konya'da 3'er şehit, Malatya, Yozgat, Kırkıkale, Tokat, Denizli, Elazığ, Erzurum, Antalya 2'şer şehit, Adıyaman, Amasya, Bolu, Burdur,Bursa, Çankırı, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Nevşehir, Niğde, Siirt, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Zonguldak'ta birer şehit toprağa verildi.

- TSK'dan teröristlere darbe

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) bölgede düzenlenen operasyon ve çatışmalarda 59 terörist öldürüldü, 10 terörist ise yaralı ele geçirildi.

TSK'nin hava harekatlarında ise 390 terörist etkisiz hale getirildi. 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı. Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan bölgesinde örgütün 4 büyük grup lideri öldürüldü, 30 terörist yaralandı.

Zargeli kampına yönelik hava harekatında 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Enze'de barınma alanındaki bölümde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta yaklaşık 30 kadın terörist öldürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.