Edirne

Şehitler için mevlit okutuldu

09:15 24 Ağustos 2015
Şehitler için mevlit okutuldu

Edirne'de son günlerde artan terör saldırılarında şehit olan  asker, polis, kamu görevlisi ve vatandaşlar için mevlit okutuldu.

Vatandaşların kendi imkanlarıyla Hacısarraf Mahallesinde düzenlediği etkinlikte   Kuran-ı Kerim okundu. Mevlit sonrası yaralanan gaziler ve terörden mağdur olan vatandaşları için dua edildi.

AZ81 Spor Kulübü Başkanı Rıza Ürütürkçü gazetecilere yaptığı açıklamada,  dış güçlerin güdümünde olan terör örgütünün, ülkenin huzurlu havasını ortadan kaldırmak istediğini söyledi.

Hergün bir şehit haberi haberiyle büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Ürütürkçü, konuşmasına şöyle devam etti.:

''Bu haberler, milletçe ihtiyaç duyduğumuz kardeşliğin husumet ve nefretle yer değiştirmesinde ne yazık ki bir hayli etkili olmaktadır. Masum canların katledilmesine sebep olanlar, kardeşlik ve huzurumuza saldıranlar bunda başarılı olamayacaktır. Bizlere düşen, bir kez daha birbirimize sımsıkı kenetlenmektir. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve kardeşliğimiz üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyeceğiz''

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Bilgin Özbaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Şahin, Hurda Toplayıcıları Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Merdin, Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilmi Keskin, Türkiye Roman Hakları Forumu Dönem Başkanı Bahattin Ulusoy, Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Konfederasyonu Edirne Şubesi Başkanı Erol Adem Düzkes ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.