Edirne

Komşu ülke sporcuları kano slalom yarışında kürek çekti

20:06 30 Ağustos 2015
Komşu ülke sporcuları kano slalom yarışında kürek çekti

Türkiye ve Bulgaristan'dan sporcular, Bulgaristan - Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hayata geçirilin "Vahşi Doğanın Hazinesi Tunca - Unutulmaz Bir Deneyim Projesi" kapsamında düzenlenen kano slalom yarışında ter döktü.

Edirne'nin Değirmenyeni köyünde Tunca Nehri kenarında oluşturulan 200 metrelik parkurda 24 sporcu, 12 takım halinde zamanlama usulü kürek çekti.

Yarışmada, Edirne Doğa Sporları Kulübünden (EDOSK) Dorukan Doruk ve İlkay Demirtaş birinci, Bulgaristan Extreme Aoventures Kulübünden Hristo İvanov ve Tanio Chevacchevo ikinci, EDOSK'tan Erdem Okuldaş ve Seyfi Durmaz üçüncü oldu.

İlk üçe giren takıma kupa verildi.

 

- "Nehir turizminin canlanması için çelişti faaliyetler yürütüyoruz"

 

​EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nehir turizminin canlanması için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Derneğin uluslararası birçok etkinlikte yer aldığını ifade eden Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Edirne üç nehri olan bir şehir. Geçenlerde Meriç ve Tunca nehirlerine benzer bir nehre sahip Prag'ta kano sporuna ilişkin dünya şampiyonası yapıldı. Biz de kendimizi geliştirdiğimizde bu şekilde etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Ayrıca yarışma dışında yaklaşık 100 katılımcı eğitmenler eşliğinde kürek çekti ve kano sporuyla tanışmış oldu. Yarışmamızda aileler de katıldı."

EDOSK Proje Koordinatörü Ümit Sönmez ise proje kapsamında çevre temizliği, eko-promosyon ve kano eğitimleri gibi etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Bulgaristan - Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı Vahşi Doğanın Hazinesi Tunca - Unutulmaz Bir Deneyim Projesi Bulgaristan Koordinatörü İvan İvanov da Bulgaristan ve Türkiye'nin projeye ilişkin spor etkinliklerinde uyum içerisinde çalıştığını dile getirdi.

Bulgaristan Extreme Aoventures Kulübü sporcusu Hristo İvanov ise Edirne'de olmaktan ve Tunca'da kürek çekmekten mutluluk duyduğunu, benzer etkinliklere Bulgaristan'da devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.