Edirne

Edirne'de sivrisinekle mücadelede Alman modeli

18:19 03 Eylül 2015
Edirne'de sivrisinekle mücadelede Alman modeli

Edirne'deki sivrisinek sorununa çözüm bulunması için Almanya'da 130 belediyenin ortaklaşa kurduğu Sivrisinekle ile Mücadele Vakfı (KABS) ile hazırlanan ortak proje deneniyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, KABS Vakfı Alman Koordinatörü Norbert Becker ve yetkililer, Demirhanlı Köyü'ndeki bir arazide projenin tanıtımını yaptı.

Proje kapsamında havalanan ilaçlama uçağı ile kentteki bazı alanlarda oluşturulan deneme alanları ilaçlandı. Bunun ardından deneme alanlarındaki sivrisinek larvalarının sonucu kontrol edildi. 

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sivrisinekle mücadelede Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'de uygulanacak bir proje geliştirildiğini söyledi.

Projenin 3 milyon avroya mal olacağını anlatan Gürkan, şu bilgileri verdi: 

"Türkiye'den Edirne Belediyesi, Bulgaristan'dan Harmanlı Belediyesi ve Yunanistan'dan da Orestiada Belediyesi çalışmalara destek verecek. Edirne bölgesinde sivrisinek çalışmalarını yaptık. Halkımız bu yıl yaklaşık 20 gün kadar sivrisinek olduğunu söyledi. 20 günün dışında çok fazla sivrisinek olmadığı gözlendi. Bugün bir anlamda deneme yapıyoruz. Biyolojik çalışmalarımız devam ediyor. Almanya'da projenin yazılımı sürüyor. Önümüzdeki yıl tam teşekküllü Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'de bu mücadeleyi başlatacağız."

Recep Gürkan, kentteki sivrisinek sorununa ilişkin ilaçlamanın devam ettiğini dile getirdi.

Becker ise projeyle sivrisinek probleminin biyolojik yolla çözüleceğini ve bunun zararlı bir yöntem olmadığını kaydetti.

Sivrisineklerin turizmi ve bir çok sosyal etkinliği engelleyebildiğini aktaran Becker, projenin tam anlamıyla uygulandığında sorunun ortadan kalkacağını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.