Edirne

Hıdır Baba, Kabuli Baba, Maksud Baba, Balaban türbeleri onarılacak

12:07 05 Eylül 2015
Hıdır Baba, Kabuli Baba, Maksud Baba, Balaban türbeleri onarılacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yıl sonuna kadar 3 türbenin yapım ve restorasyonun tamamlanacağını söyledi.

Tarihi eserlere verdiği önemle dikkati çeken Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapım ve restorasyondan geçecek türbelerin Hıdır Baba, Kabuli Baba, Maksud Baba ve Balaban türbelerinin olduğunu ifade etti.

Balaban Türbesi hariç adı geçen üç türbedeki çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Hıdır Baba Türbesi'ni tamamen yıkıp çok güzel dönemin mimarisine uygun bir mimari tarzla yapacağız, Kabuli Baba Türbesi'nin projesi de Koruma Kurulu'ndan geçti., Bugün yarın orada çalışmalar başlayacak. Maksud Baba Türbesi'nin de etrafı Osmanlı tarzı mimariyle çevrilecek, oraya güzel bir türbe yapılacak. Maksud Baba Türbesini'nin bulunduğu arsa geçmişte satılmış, varisler çok, çoğunu bulamıyorum. Bunların hesabına da bankaya oranın değeri ne ise onun değerinde yatıracağım. İleride oradan paralarını çeksinler."

Vali Şahin, Selimiye'nin yakınındaki Balaban Türbesi'nin de bu çalışmalar kapsamında onarıma bir hayırseverin üstlenmesiyle başlayacağını ancak orasının işinini yıl sonuna yetişmeyeceğini kaydetti.

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.