Edirne

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Bilar:

09:38 07 Eylül 2015
Edirne Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Bilar:

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ender Bilar, "İstanbul Şehir Kütüphanesi Çalıştayı'ndan Edirne'ye güzel örnekler çıkardık, gelecekte Edirne'de de bir şehir kütüphanesi kurulabilir" dedi.

Bilar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması düşünülen "İstanbul Şehir Kütüphanesi" için Sapanca'da düzenlenen çalıştaya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın oluruyla katıldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'nün davetlisi olarak çalıştayda yer aldığını ifade eden Bilar, şunları kaydetti:

"Bu davet Edirne için bir gurur ve örnek olması gereken bir organizasyon. Konuya ilişkin görüşümüzün alındığı çalıştayda alalında uzman mimar, kütüphaneci, arşivci ve sivil toplum kuruluşlarından 100 katılımcı yer aldı. Şehir kütüphanesi için gerekli olan yeterlilik İstanbul'da mevcut. Kütüphanenin içerisinde şehir kültürüne ait birçok yayının yer alması planlanıyor. Kütüphanede kentin sözlü, yazılı, görsel ve dijital materyalleri derlenip arşivlenip okuyucuya sunulacak. Ayni zamanda bu kütüphane kent halkının kültürel, sanatsal ve eğitsel çalışmalarını gerçekleştirebileceği ve izleyebileceği bir merkez konumunda olmalıdır. Kent halkının tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine katkı sağlamalıdır. Her yaştan okuyucuya hizmet verirken çağın tüm teknolojik imkanları kullanılmalıdır."

Çalıştayın Edirne'ye de örnek olabileceğini dile getiren Bilar, "Edirne, köklü ve zengin kültürel tarihe sahip bir şehir. Şehir kültürü açısından çok sayıda yayın kentimizde yer alıyor. İstanbul Şehir Kütüphanesi Çalıştayı'ndan Edirne'ye güzel örnekler çıkardık, gelecekte Edirne'de de bir şehir kütüphanesi kurulabilir" diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası yayınlanan 30 esere katkıda bulunduğunu belirten Bilar, belediye başkanı Gürkan'ın öncülüğünde Edirne'ye de şehir kütüphanesi kuruması yönünde katkıda bulunabileceğini vurguladı.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.