Edirne

Edirne'de MHRS çalıştayı düzenlendi

13:57 09 Eylül 2015
Edirne'de MHRS çalıştayı düzenlendi

Edirne'de Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) çalıştayı düzenlendi.

Edirne Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin çok hassas bir dönemden geçtiğini, yaşananları anlatmada kelimelerin bazen çok yetersiz kaldığını belirtti.

''Alçaklık ve hainlik kelimesi şu anda az bile geliyor'' diyen Kişioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Aklı olmayan, vicdanı kararmış kişiler tarafından canlar alınıyor. Biz şunu da biliyoruz, Allah büyüktür. Devletimiz güçlüdür. Biz çadır devleti değiliz. Ben ülkemize kötülük yapanların gerekli cezaları alacağına inanıyorum. Türkiye tekrar o eski istikrarlı dönemine dönecek. ben öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.''

MHRS çağrı merkezlerinin  Erzurum, Ankara, Adıyaman, Bitlis, Bingöl ve Edirne'de hizmet verdiğini hatırlattı.

Alo182 hattının 24 saat esasına göre hizmet verdiğini aktaran Kişioğlu, ''Merkezi  Hekim  Randevu  Sistemi  ile  Hastanelerde  iş  gücü  ve  teçhizatın  etkin  ve  verimli  kullanımı planlanarak  vatandaş  ve  hasta  memnuniyetinin  artırılması,  hastanelerde  oluşan  kuyrukların  oluşmaması, hizmetleri sunumunun verim ve kalitesinin artırılması amaçlanmıştır'' dedi.

  2009 yılında 144 Çağrı merkezi operatörü ile başlayan MHRS'nin, 6. yılında 3 bin 50 operatör ile vatandaşlara hizmet  verdiğini vurgulayan Kişioğlu, 6  farklı  ilde  toplam  3 bin 422  çalışanı  ile  vatandaşlara  hizmet  veren  MHRS'nin  geçen 4 yılda 260 milyon çağrıya yanıt verdiğini aktardı.

Sağlık Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Şakir Toprak ise daha önce Adıyaman'da düzenlendikleri çalıştayın bu yıl ikincisini Edirne'de düzenlediklerini anlattı.

MHRS'nin çalışan ve hasta memnuniyeti açısından büyük önem arz ettiğini anlatan Toprak, merkezin yaklaşık günde 400 bin çağrı aldığını aktardı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.