Edirne

Uluslararası Edirne Film Festivali ertelendi

10:05 26 Eylül 2015
Uluslararası Edirne Film Festivali ertelendi

Uluslararası Edirne Film Festivali'nin "ülke gündemi göz önünde bulundurularak" kasım ayına ertelendiği bildirildi. 

Festival düzenleme komitesinden yapılan açıklamaya göre, Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi'nin destekleriyle ilk kez düzenlenecek Uluslararası Edirne Film Festivali, "ülke gündemi göz önünde bulundurularak" 20-26 Kasım tarihlerine ertelendi. 

Festival kapsamındaki Uluslararası Uzun Film yarışmasına, Hırvatistan, Polonya, İran, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan, Romanya, Kosova ve Çek Cumhuriyeti gibi elliye yakın ülkeden yüzü aşkın film başvurdu. Ön jüri tarafından değerlendirilen filmlerden yarışma programına girmeye hak kazananlar, gelecek ay İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecek. 

- Festivalin içeriği 

Festivalde, Balkan ülkelerinden filmler, Uluslararası Uzun Film Yarışması kapsamında jüri karşısına çıkacak. Yarışma sonucunda bir film "Günebakan En İyi Uluslararası Film" ödülünün sahibi olacak. Ulusal Uzun Film Yarışması kapsamında "En İyi Film" , "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" olmak üzere 6 dalda "Günebakan" ödülü sahiplerini bulacak. 

Ulusal Kısa Film Yarışmasında da yarışacak filmlerden biri "Günebakan En İyi Kısa Film" ödülüyle ödüllendirilecek. Ödül töreni festivalin son günü Edirne'de gerçekleştirilecek.

Festivalin Onur Ödülleri sinema oyuncusu Murat Soydan ve Yeşilçam'a üç binin üzerinde film afişi kazandıran Erol Ağakay'a verilecek. 

Ulusararası Edirne Film Festivali süresince çocuk filmleri ile görme ve işitme engelli bireyler için özel hazırlanan sesli betimlemeli, işaret dili kullanılan ve alt yazılı filmler, festival programında yer alacak. Tüm çocuk filmleri ve engelsiz filmler, ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.