Edirne

Sığınmacılara sınırda sağlık taraması

11:36 26 Eylül 2015
Sığınmacılara sınırda sağlık taraması

CİHAN DEMİRCİ - Edirne Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Sağlık Biriminde yılın 8 ayında 5 bine yakın sığınmacı ve kaçak göçmenin sağlık taramasından geçirildiği bildirildi.

Avrupa hayaliyle çıktıkları yolda sınırı geçtikten sonra Yunan ve Bulgar güvenlik güçlerince yakalanarak geri gönderilen sığınmacılar ve kaçak göçmenler, Edirne Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Sağlık Biriminde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Geri Gönderme Sağlık Biriminde bu yılın 8 ayında 5 bine yakın sığınmacı ve kaçak göçmen, sağlık taramasından geçirildi.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçakların ve sığınmacıların tamamının sıtma taramasından geçirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tedbir almak zorundayız, tamamına yakınında sıtma taraması yapıyoruz. Yaşlı ya da ikinci basamak sağlık ihtiyacı olanların da hastanelerimize sevkini ve takibini yapıyoruz. Çocukların geçmişte yapılmamış ve bugünkü aşılarını tamamlıyoruz. 15-49 yaş kadın nüfusa yönelikse Sağlık Bakanlığınca yapılan muayeneleri ve taramaları gerçekleştiriyoruz. Sığınmacı ve kaçakların özellikle tetanos aşılarını yaparak buradan gönderiyoruz. Kendi vatandaşımıza yönelik sağlık tedbirlerini onlara da ihmal etmeden uyguluyoruz."

Farklı ülkelerde yakalanıp geri gönderilen sığınmacı ve kaçaklarda darp izleri ve köpek ısırıklarıyla karşılaştıklarını belirten İlter, köpek ısırığı olan kişilere kuduz aşısı yaptıklarını söyledi.

İlter, geçen yıl Geri Gönderme Merkezi Sağlık Biriminde 8 bin 589, bu yıl ise eylül ayına kadar 5 bine yakın sığınmacı ve kaçak göçmenin muayene edildiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.