Edirne

Edirne'den kısa kısa

10:27 06 Ekim 2015
Edirne'den kısa kısa

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, meclis toplantısının 8 Ekim'de yapılacağını bildirdi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının 16.00'da belediyede gerçekleşeceğini belirtti. Toplantıda ilçenin gelişimine ilişkin çeşitli konuların işleneceğini dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"Atık Sular Kanalizasyon Şebekesine Deşarjı ve Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği'nin meclisçe ele alınması. İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet Yönergesi'nin meclisçe ele alınması fen işleri müdürlüğünde kullanılmak üzere bir adet araç alınması hususunun meclisçe ele alınması
imar ve şehircilik müdürlüğünden gelecek evrakların meclisçe ele alınması."

 

-Keşan'da "Kömür Kontrol Noktası" hizmete girdi

 

Keşan Belediyesi tarafından her yıl ilçeye giriş yapan kömürlerin kontrolü amacıyla kurulan Kömür Kontrol Noktası'nın hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, noktanın Çamlıkent Mahallesi'nde 8.30'dan 22.00'ye kadar hizmet verdiği belirtildi.

Özellikle kış ayında kömür kullanımında dikkat edilmesi gerektiğini aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Edirne Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu'nun aldığı kararlar uyarınca ilçe sınırları içerisinde ısınma amaçlı olarak birinci grup yerli kömür kullanılacaktır. Edirne il sınırları içerisinde ısınma amaçlı dökme kömür satışı yasaktır. Sanayi amaçlı satılacak ve kullanılacak ithal ve yerli kömürlerin tozamayı önleyici her türlü tedbirin kömürü satan, taşıyan ve kullanan tarafından, mevzuata göre alınması koşulu ile torbalanması gerekmemektedir. Bunun dışındaki tüm kömürler torbalanmak zorundadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.