Edirne

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

20:00 09 Ekim 2015
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

''Birlik ve beraberlik içinde, ülkemize zarar veren terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz. Bunlar insan olamaz. Ambulans şoförümüzü, doktorumuzu bunlar şehit etti''

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Birlik ve beraberlik içinde, ülkemize zarar veren terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz. Bunlar insan olamaz. Ambulans şoförümüzü, doktorumuzu bunlar şehit etti'' dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ile yapımı tamamlanan 400 yataklı Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin açılış töreninde, hastanenin ileri teknolojiyle donatılıp vatandaşların hizmetine sunulduğunu anlattı.

Sağlıkta 13 yılda çok önemli başarılara imza attıklarını, yurttaşların her türlü teknoloji ve ilaca erişiminin önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık teknolojisi ve sağlık ürünleri  tüketen bir ülke konumundan üreten ülke konumuna geldiğini dile getirdi.

Türkiye'nin yarınlarının çok daha güzel olacağını, kim hangi planı kurarsa kursun, millet iradesinin bütün tuzakları bozacağını ve hep birlikte çalışarak Türkiye'yi çok daha güzel günlere taşıyacaklarını vurgulayan Müezzinoğlu, ''Birbirimizi daha çok severek, daha çok sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine hep birlikte taşıyacağız. Milletçe, ayrışmadan, çatışmadan, birlikten güç doğar anlayışıyla daha iyinin, daha güzelin, peşinden koşarak hep birlikte başaracağız" dedi.

Ülkenin gelişmesinden rahatsız olanların bazı tuzaklar kurduğunu belirten Müezzinoğlu, "Milletin sağduyusu, feraseti tüm engelleri, tuzakları aşacaktır. 30 yıldır başımıza bela olan, farklı odaklardan destek gören terör örgütü var. Yaralı teröristi bile yaşatmak derdi olan sağlık çalışanlarımızdan o bölgenin çocuğu Eyüp Ergen kardeşimizi bu teröristler öldürdü. Bunlar insan olamaz. İnsani değer taşıyan bir anlayışın mensubu olamazlar. Ambulans şoförümüzü, doktorumuzu bunlar şehit ettiler. Birlik ve beraberlik içinde ülkemize zarar veren terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmesi nedeniyle gururlandıklarını ifade ederek, ''Onu buradan Türk milleti adına, Türk bayrağı adına tebrik ediyorum. Bu başarılara çok ihtiyacımız var'' dedi.

Bilim insanlarının, araştırmalarını yıllardır Türkiye'de yapamıyor olmasının eksikliğini yaşadıklarını da vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bir taraftan da bir burukluk hissediyoruz. Ülkemizin insanına bilimsel araştırmalarını yapacak alt yapıyı kuramamış olmanın eksikliğini. Amerika'nın yaptıklarını neden bu millet yapmadı ama alt yapıları biz yapabilseydik her şey daha farklı olurdu. Bilim adamlarımız bu başarıları, bu buluşları ülkesinde yapacaklardı. Bu eksikliği kapatabilecek her türlü alt yapıyı kurduk. Araştırmaya ve bilime verdiğimiz maddi ve manevi desteklerle de ülkemizi inşallah çok iyi noktalara hep beraber taşıyacağız.''

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise kente yapılan yatırımlarda Bakan Müezzinoğlu'nun çok büyük katkısı olduğunu belirterek Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mehmet Müezzinoğlu, Nabi Avcı, Cenap Aşcı ve beraberindekiler hastanenin açılış kurdelesini kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.