Edirne

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması

14:10 26 Ekim 2015
Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması

  Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması'nda Trakya'dan 3 kurum "Bölgesel Birincilik Ödülü" almaya layık görüldü.

Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla MEB tarafından düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" yarışmasına Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü "Edirne Yaratıcı Zihinler Bilim'' projesiyle katıldı.

Ülke genelinde 5 kategoride bin 47 başvurunun yapıldığı yarışmada 123 okul arasına giren Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü  yapılan incelemenin ardından "Bölgesel Birincilik Ödülü" almaya hak kazandı. 

Yarışmada Kırklareli'den Cumhuriyet Okulu, Tekirdağ'dağ Süleymanpaşa ilçesinden ise Bilim ve Sanat Merkez Okulu'da ödül almaya hak kazandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, devletin eğitim, sağlık ve güvenlik gibi üç ana temel görevi olduğunu anlattı.

Bu üç konununda birbirine bağlı olduğunu anlatan Şahin'' Eğitim olmadan sağlık ve güvenlik olmaz. Sağlık olmadan kişi birşey öğrenemez, sağlıklı kişiye eğitim verirler. Asayiş olmadan, güvenlik olmadan hiçbir şey olmaz. Bunların hepsi bir sac ayağıdır'' dedi.

Bakanlığın düzenlediği yarışmanın çok önemsediklerini ifade eden Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

''Araştırmadan öğrenmeden bir başarıya ulaşılmaz. Dünyadaki başarılı ülkeler düşünerek başarıya ulaşmış ve gelişmiştir. Eğitimde önemli olan beyindir. Beyin terlemeden, düşünmeden bir yere varamazsınız, bir şeyler keşfedemezsiniz. En önemli olan da odur. Beyni terleten, düşünen insanlar en yüksek yerlere ulaşabilirler''

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması'na ülke genelinde 5 kategoride 1047 başvuru yapıldığını,  89 çalışma Bölgesel Birincilik Ödülü almaya hak kazandığını aktardı.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, yarışmada derece giren kurumlara ödüllerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.