Edirne

Gümrük memurlarına ''Biyokaçakçılık'' anlatıldı

11:43 06 Kasım 2015
Gümrük memurlarına ''Biyokaçakçılık'' anlatıldı

Edirne'de  "Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı'' düzenlendi.

Edirne Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından, Kapıkule Sınır Kapısı'nda düzenlenen seminerde, sınır kapısında görevli memurlara Türkiye'deki  biyokaçakçılığa maruz kalan türler hakkında bilgi verildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Kara burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir ülke olduğunu ifade etti.

Ülkenin sahip olduğu zenginliklerin korunması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kara, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bilindiği üzere ülkemiz biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir coğrafyaya sahiptir. Ulusal mevzuat ve uluslar arası anlaşmalar çerçevesinde korumakla yükümlü olduğumuz türlerin yasadışı yollarla yurt dışına kaçırılmaması büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede bakanlığımız ülkemizin biyolojik çeşitliliğinin korunması konusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve ilgili birimlerle koordineli bir şekilde çalışmaktadır''

Türkiye'de nesli tehlike altında olan değerli türlerin korunmasına yönelik bakanlığın çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Kara, bu kapsamda biyokaçakçılıkla mücadelenin de büyük önem kazandığını sözlerine ekledi.

Çalıştay sonunda sınır kapısında görevli memurlarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hazırladığı ''Biyokaçakçılıkla mücadele rehberi'' ve içerisinde biyokaçakçılığa maruz kalan türlerin detaylı bilgileri bulunan kitapçıklar dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.