Edirne

"Avrupa'da Kadın Erkek Eşittir" Projesi

15:59 06 Kasım 2015
"Avrupa'da Kadın Erkek Eşittir" Projesi

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Erasmus + Programı Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında gerçekleştirilen "Avrupa'da Kadın Erkek Eşittir" Projesi'nin partneri oldu.

Aralarında İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Polonya, Slovakya, Finlandiya, Portekiz ve Romanya okullarının bulunduğu toplam 10 ortaklı projenin ana hedefi okullarda ve yaşamın her alanında eşitlik kavramının geliştirilmesi ve herkes eşittir anlayışının zihinlerde yer edinmesi olarak belirlendi.

Yapılacak çalışmalarla projede yer alan tüm ülkelerin öğrencileri arasında cinsiyet eşitliği algısını geliştirmek ve öğrencilerin kadın haklarına olan saygı, anlayış ve sorumluluklarının bilincinde olmaları amaçlanıyor.

Proje kapsamında 9 ülke de incelemeler yapacaklarını belirten Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İlhan Dinç, “Yaklaşık 28 bin avroluk bir bütçeye sahibiz. Bu bütçeyle yaklaşık 9 ülkeyi ziyaret edeceğiz. 10’uncu ülke Türkiye olacak. Bu projenin amacı da kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılması ve cinsiyet eşitliği. Ayrıca Avrupa’da yaşanan sıkıntılar ile Türkiye’de yaşananlar göz önüne alınacaktır. Bir de bu sorunlar çıkartıldıktan sonra var olan problemlerin nasıl ortadan kaldırılacağı yönünde çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

Projenin Okul Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Önder Çelik ise projenin 2 yıl süreceğini söyledi.

Çelik, ''Kadına yönelik şiddetin engellenmesi, okullardaki cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması adına çalışmalar yapacağız. Bunu da Avrupa’nın bizimle beraber toplam 10 ülkesiyle beraber yapacağız. Karşılıklı öğretmen ve öğrenci ziyaretleri, yine karşılıklı konferans çalışmaları, öğrenci etkinlikleri, tiyatro ve konser tarzı gösteriler olacak. 2015-2017 yıllarını kapsayacak toplamda 2 senelik bir proje olacak. Biz de elimizden geldiği kadar ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında ilk ziyaret 30 Kasım'da Romanya’ya gerçekleştirilecek.  

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.