Edirne

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu:

15:49 18 Kasım 2015
Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu:

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, "Edirne Valiliği tarafından camilerde uygulanan engelli rampaları Uluslararası Engelliler Din Eğitimi Metot ve Hizmetleri Çalıştayı'nda örnek gösterildi" dedi.

Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bağcılar Belediyesi ve Engelsiz Dünya Platformu tarafından İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Engelliler Din Eğitimi Metot ve Hizmetleri Çalıştayı"na katıldığını söyledi.

Çalıştayda, engelli vatandaşlara yönelik din eğitimi konusunun işlendiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Çalıştayda alınan kararlar önümüzdeki yıllarda hem Diyanet İşleri Başkanlığı'na hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışmalarına yön verecek. Bu önemli çalıştay 4 senelik bir çalışma neticesinde oluşturuldu ve Amerika, Kanada, Rusya, Tunus gibi ülkelerden yaklaşık olarak 200 kişinin katılımıyla İstanbul'da Bağcılar Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Buradaki atölyelerde ortopedik, işitme, görme ve zihinsel engelli gruplarına yönelik çalışmalar yapıldı.

Benim orada gurur duyduğum bir hadise oldu. Edirne Valiliği tarafından camilerde uygulanan engelli rampaları Uluslararası Engelliler Din Eğitimi Metot ve Hizmetleri Çalıştayı'nda örnek gösterildi. İnşallah daha güzel işler olur ve engelli vatandaşlar topluma tamamıyla kazandırılır."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.