Edirne

Havsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Can:

16:51 18 Kasım 2015
Havsa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Can:

Havsa Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Can, daha önce ilçe merkezinde yapılan trafik tescil işlemlerinin Edirne merkeze alınmasına tepki gösterdi.

Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, alınan kararın vatandaşları mağdur edeceğini öne sürdü.

Tescil işlemlerinin Edirne merkezde yapılmasının ilçedeki işleri aksatacağını dile getiren Can, şunları kaydetti:

‘’Havsa'ya bağlı bir çok köy Edirne'ye 40 kilometre mesafede. Bu karar en çok köylüleri mağdur durumda bırakacak. Bu köyler bütün tescil işlemlerini Havsa merkezde yapıyorlardı, Edirne'ye geldikleri zaman süreç uzayacak, gidip gelmede sıkıntı olacak. Sonuçta bunun yazı, kışı var. Motosikletle bir vatandaş nasıl gidip gelir, aracında plaka olmadığı zaman denetimde nasıl ceza yemez? Sebebini biz de bilmiyoruz.

Bize söylenilen, 10 bin nüfusun altındaki ilçelerde tescil belgeleri alınamayacak. Ama benim ilçem 8 bin 800 nüfuslu, köyleriyle beraber 18-19 bin'e tekabül ediyor. Bu insanlar tescili için gelecekler Edirne'den alacaklar. Havsa'da bu sıkıntı olmuyordu. Memuruyla, personeliyle, odasıyla beraber vatandaşa hizmet veriliyordu. Ama bundan sonra bu işin sıkıntı yaratacağını söylüyorum. Ben çözümü için ilgililere gidip uygun bir dille anlatacağım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.