Edirne

UND Başkanı Nuhoğlu:

13:58 25 Kasım 2015
UND Başkanı Nuhoğlu:

"Yarattığı büyük maddi kayıplar nedeniyle uluslararası taşımacılık sektörlerine büyük zarar veren ve mağduriyet yaratan dezenfeksiyon uygulamalarının gerek ülkemizde gerek ise Bulgaristan'da karşılıklı olarak kaldırılmalıdır"

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'den (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Yarattığı büyük maddi kayıplar nedeniyle uluslararası taşımacılık sektörlerine büyük zarar veren ve mağduriyet yaratan dezenfeksiyon uygulamalarının gerek ülkemizde gerek ise Bulgaristan'da karşılıklı olarak kaldırılmalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'den (UND) yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan tarafından 2014 yılında başlatılan ve tır başına 20 avroluk ücret alınan dezenfeksiyon işlemlerine karşılık, mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türk makamlarınca da 65 lira ücret karşılığında uygulamaya konulan dezenfeksiyon işlemlerinin taşımacılık sektörlerine zarar verdiği ileri sürüldü.

Türk ve Bulgar karayolu taşımacıları sektör temsilcileri UND ve Uluslararası Taşımacılar Birliği (SMP) başkanları arasında önceki günlerde toplantı yapıldığı ifade edilen açıklamada, toplantıda her iki ülkede uygulanan dezenfeksiyon işlemlerinin yarattığı mağduriyetlerin vurguladığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Avrupa Birliği üyesi bir ülke tarafından başlatılan dezenfeksiyon uygulamasının haksızlık olduğunu savundu.

Yunanistan'da böyle bir uygulamanın olmadığına vurgu yapan Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Türk tırları karayolu ile Yunanistan’a, Ro-Ro ile İtalya ve Fransa’ya da gitmesine rağmen, Bulgaristan’daki gibi bir dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmuyorlar. AB üyesi olan bu ülkelerde uygulanmayan bir işlemin Bulgaristan tarafından başlatılması haksızlıktır ve dezenfeksiyon işlemleri ivedi şekilde sonlandırılmalıdır. Türk tarafının da mütekabiliyet esasları çerçevesinde dezenfeksiyon işlemlerine başlaması kapsamında uygulamanın mağduru taşımacılık sektörleri oldu. Uygulamanın karşılıklı şekilde kaldırılması adına her iki ülke dernekleri olarak ortak girişimleri başlatıyoruz. Yarattığı büyük maddi kayıplar nedeniyle uluslararası taşımacılık sektörlerine büyük zarar veren ve mağduriyet yaratan dezenfeksiyon uygulamalarının gerek ülkemizde gerek ise Bulgaristan'da karşılıklı olarak kaldırılmalıdır."

Bulgaristan’ın Uluslararası Taşımacılar Birliği Başkanı Angel Trakov ise nakliye maliyetini artıran dezenfeksiyon gibi gereksiz maliyetlerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.