Edirne

"Edirne’nin Kurtuluşu" konulu resim sergisi açıldı

18:06 25 Kasım 2015
"Edirne’nin Kurtuluşu" konulu resim sergisi açıldı

Edirne’nin Kurtuluş yıl dönümünün 93. Yılı etkinlikleri kapsamında "Edirne’nin Kurtuluşu" konulu resim sergisi açıldı.

Deveci Han Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 sanatçının eserlerinden oluşan serginin açılışını Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.

Edirne’nin Kurtuluşu temalı serginin açılışında konuşan Edirne Valisi Şahin, sanatın önemine vurgu yaptı ve serginin oluşturulmasında emeği sanatçılara tebrik etti.

Edirne’nin batının serhat şehri olduğunu ifade eden Şahin, ‘"25 kasım Edirne’nin kurtuluşunun 93. yıl dönümü. İlimizi vatandaşlarımızı daha güzel günlere götürmenin araştırmasını yapmalıyız. Bu günlere kolay gelinmedi. Nice gayretler, şehitler verilerek gelindi’’ diye konuştu.

Sanata ve sanatçıya büyük saygı duyduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Gürkan ise, şunları kaydetti:

"Sergide emeği geçen tüm sanatçılarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşının neticesinde Misak-ı Milli’nin en batı, en sınır, en serhat şehrindeyiz. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, bu toprak parçasını bize vatan yapan şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin manevi mirasları, bizim bu ülkeye dünden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini anlatıyor."

Sergi kreatörü Kerem İşcanoğlu, protokolün sergiye gösterdiği ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra katılımcılar sergiyi gezdiler. Sergi 6 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.