Edirne

TEOG'da ikinci gün oturumları

09:56 26 Kasım 2015
TEOG'da ikinci gün oturumları

 TEOG'da ikinci gün oturumları kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavlar Edirne'deki çeşitli okullarda başladı.

Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'da sınava girecek öğrenciler, okul bahçesinde gözetmenler tarafından bilgilendirildi.

Öğrenciler, bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. İngilizce testini yurt içinde 1 milyon 153 bin 995, yurt dışında 860 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 369 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

Çocuğunu sınava getiren Osman Softa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEOG sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Dün yapılan oturumda öğrencilerin zorlandığını aktaran Softa, "İnşallah bugünkü oturum çocuklarımız için iyi geçer. İyi bir lisede okumaları onları geleceğe emin adımlarla taşıyacak" dedi.

Asiye Yetim ise kızına destek olmak için okula geldiğini söyledi. Kızının sınavda zaman problemi yaşadığını aktaran Yetim, "3 dersten teneffüslerimiz 30'ar dakika verilmiş. Çocukların morali böyle olunca daha çok bozuluyor. Sınavın iki saat içerisinde aralıksız şekilde yapılabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.