Edirne

Bayırbucak Türkmenleri için sabah namazında dua ettiler

08:11 29 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmenleri için sabah namazında dua ettiler

Eski Cami'de bir araya gelen gençler sabah namazında Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua etti

AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanlığı ile Ortak Akıl ve Düşünce Derneği üyesi gençler, Eski Cami'de sabah namazının ardından Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için dua etti.

Eski Cami İmam Hatibi Metin Uluocak, namazın ardından müslüman coğrafyaların zor zamanlar geçirdiğini söyledi.

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Uluocak, "Allah'ım vatanımızı milletimizi koru, şanlı bayrağımızı göklerden indirme. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara  yapılan zulümlere karşı sen yardım eyle Allah'ım. Özellikle Türkmen bölgesinde Bayırbucak Türkmenleri'ne dünyanın gözü önünde büyük zulümler yapılıyor. Oradaki kardeşlerimize yardım et Allah'ım. Oradaki kardeşlerimize fetihler nasib eyle Allah'ım" diye dua etti.

Namazın ve duanın ardından gençler vatandaşlara çorba ikram etti.

-"Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık"

Ortak Akıl ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Güner, gençler adına yaptığı açıklamada, Suriye'de zulüm altında olan Türkmenler için sabah namazında dua ettiklerin söyledi.

Türkmenlerin Rusya ve Beşar Esed tarafından saldırılara maruz kaldığını aktaran Güner, şunları kaydetti:

"Allah'ın yardımıyla zafer Türkmen mücahitlerin ve inananların olacaktır. Rusya devleti siyasi ve ekonomik çıkarları için açık açık katliam yapmaktadır. Sınırımızı tüm uyarılara rağmen ihlal eden Rus uçağına gerekli cevap Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuraları içerisinde verilmiştir. Haklı olduğumuz radar görüntülerinde ve kayıtlarda ortada olan bu olay sonucu şımarık Rusya Türkmen kardeşlerimize ve bize enerji boyutuyla bedel ödetmeye çalışmaktadır.

Ey Putin, şunu unutma Bayırbucak ne iki günlük Ukrayna'dır ne de karşısındaki mücahitler tek başınadır. Mehmet Akif'in dediği gibi tüten en son ocağa kadar mücadelemiz devam edecektir.  Ayrıca, Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık." 

Oğuz'un torunlarının et ve tırnak gibi olduğunu ifade eden Güner, Türk'ün Türkmen'den ayrılmayacağını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.