Edirne

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük:

09:50 29 Kasım 2015
TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük:

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, "Sağlık bilimleri derslik binamız öğrencilerimizin uzun yıllar ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede" dedi.

Yörük, yapımı tamamlanan sağlık bilimleri derslik binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmamda, üniversitenin modern bir yapıla kavuştuğunu söyledi.

Derslik binasında tıp fakültesi, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerinin öğrencilerin eğitim göreceğini dile getiren Yörük, şunları  kaydetti:

"Bu binada diş hekimliği öğrencileri ilk dersini yaptı. Tıp fakültemiz öğrencileri temel bilim derslerini burada alacaklar. Binamızda 270 kişilik 3 amfimiz ve 210 kişilik küçük bir amfimiz olmak üzere 4 amfi bulunmaktadır. Bu sayı bizim için önemli. Çünkü öğrenci sayılarımız sürekli olarak artıyor. Bu sene tıp fakültemizde 260’a yakın birinci sınıf öğrencimiz bulunuyor. Eski binamız bu anlamda öğrencilerimizin ders ihtiyacını karşılayacak durumda değildi. Sağlık bilimleri derslik binamız öğrencilerimizin uzun yıllar ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede. Bunların yanında tıp eğitimi için çok önemli olan gelişmiş ve modern altyapısı ile anatomi diseksiyon laboratuvarlarımız bu binada yer alıyor.

Laboratuvarlar, en yeni en modern teknolojik alt yapıları ile tıp fakültesinin temel bilimler derslerinin rahat bir şekilde işlenebilmesini sağlayacak. Binamızda siyah ve beyaz salon isimli iki salon bulunuyor."

Yörük, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde yer alan hekimliğin gelişimi tarihi odasında sergilenen Edirneli hekimlerin bağışladığı tıp aletlerinin de aynı şekilde bu binada da yer aldığını belirtti.

Yörük konuşmasının ardından akademisyenlerle kurdele keserek binasın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Yörük ve davetliler binayı inceledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.