Edirne

Türk basketbol takımı Rusya'da bekletildi

23:05 30 Kasım 2015
Türk basketbol takımı Rusya'da bekletildi

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'nda yapacakları Enisey maç için Rusya'ya giden Edirne Belediyesi Edirnespor kafilesi Moskova'da uzun süre havalimanında bekletildi.

Edirne Belediyesi Edirnespor Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Aralık Perşembe günü oynayacakları Enisey karşılaşması için İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hareket ettiklerini ancak Moskova'ya indiklerinde keyfi bir uygulamayla karşılaştıklarını söyledi.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık 2 saat bekletilmeleri nedeniyle Sibirya'ya aktarma uçağını kaçırdıklarını belirten Boyacıoğlu, "Bizi keyfi olarak 2 saate yakın beklettiler. Aktarma uçağını kaçırdık, 5 saat havalimanında bekledik. Bu durumu FIBA'ya bildirdik. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği çok yardımcı oldu. Belki daha da fazla bekleteceklerdi. Şu an karşılaşma yapacağımız bölgeye gidiyoruz. Takım motivasyon olarak çok etkilendi, saatlerce havalimanında perişan olduk" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi ve Edirne'yi temsil ettiklerini, her türlü zorluğa katlanacaklarını vurgulayan Boyacıoğlu, "Sporun güzelliğini anlatan evrensel kavram olan fair-play, sanırım şu an için rafa kaldırılmış. Biz önce Edirnemizi ve ülkemizi temsilen buradayız. Her zorluğa katlanırız elbet. En iyi mücadelemizi sahada sayılarımızı atarak göstereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.