Edirne

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

16:58 04 Ocak 2016
Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hükümetin Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarından dolayı Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapmasını, ''Gazetelerde görüyoruz belediye araçlarıyla bombalar taşınıyor şu taşınıyor bu taşınıyor. Bunlar bir ülkenin kabul edebileceği şeyler değil. Tabi ki teröre karşı bence her devlet kendi tedbirlerini almak zorundadır'' şeklinde yorumladı.

Başkan Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki bazı illerde meydana gelen terör olaylarından dolayı hükümetin Büyükşehir Yasası'nda değişikliğe gitmek durumunda kaldığını söyledi.

Gürkan, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu'nda başlayan terör olaylarında, bakıyorsunuz bir asfalt yol ama altına aylar önce bombalar döşenmiş üstüne de asfalt yapılmış. Ya da hendekler kazılıyor. Benim izlenimim şu, hükümet Büyükşehir Yasası'yla belediyelere tanınmış olan hakların bir kısmını geri çekecek. Buradaki amaç Türkiye'nin ortasında batısında olan belediyeler değil ama bu kanunlar herkesi etkilediği için bizde etkileneceğiz.

Tabi şu hoş değil. Gazetelerde görüyoruz 'belediye araçlarıyla bombalar taşınıyor şu taşınıyor bu taşınıyor' bunlar bir ülkenin kabul edebileceği şeyler değil. Tabi ki teröre karşı bence her devlet kendi tedbirlerini almak zorundadır. Bu anlamda da ne çıkacak yasada bilmiyorum ama bu tür faaliyetleri engelleyici bir yasa değişikliği olacağını biliyoruz. Tabi çıkınca hep beraber göreceğiz. Diğer taraftan da büyükşehir belediyelerinin yaygınlaştırma çabası vardı. Bütün dünyada yerel yönetimlere geniş yetki devirleri yapılırken bizde malesef kısıtlamaya gidiliyor niye terör yüzünden gidiliyor. Yoksa şu anda dünyanın gidişinden ayrı bir yöne gitmemiz aslında pratikte mümkün değil ama ülkenin özel koşulları nedeniye bu daha epey gecikecek gibi duruyor." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.