Edirne

ETÜDER'den ''kapıdan satış'' uyarısı

11:24 20 Ocak 2016
ETÜDER'den ''kapıdan satış'' uyarısı

Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, ''kapıdan satış'' diye tabir edilen satış sistemiyle ilgili vatandaşları uyardı.

Kocabaş, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, dolandırıcıların farklı bir yöntem olarak bu yolu kullandıklarını belirten Kocabaş, vatandaşlardan kapıya gelen satıcıların yetki belgesini sormasını istedi.

''Satışı yapılan ürünü açmadan ve denemeden kesinlikle alım yapmayın'' diyen Kocabaş, konuşmasına şöyle devam etti:

''Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli olmadı. Tanımadığınız kişiler kapınıza gelerek bir takım satışlar yapmaya çalışıyor. Bu sırada farklı ikna yöntemlerini kullanıyorlar. Öncelikli olarak kapınıza gelen kişilerin yetki belgesini görmek istediğinizi söyleyin. Tabi burada dikkat edilmesi gereken bir şey de şu yetki belgelerinin tarihi. Belki bir zaman önce yetki belgesini almıştır ancak güncel olmayabilir. Bu yüzden tarih kontrolü yapmanız gereken en önemli adımdır. Vatandaşlarımız özellikle yaşlılarımız haklarının tam olarak farkında olamadıkları için o sırada ikna olarak mağdur olabiliyorlar. Dolandırıcılar burada bir senet imzalatarak hiçbir bilgi vermeden gidiyorlar. Vatandaşlarımızı burada dikkatli olmaya çağırıyoruz''

Kocabaş, alınan ürünler için 14 günlük cayma hakkı olduğunu, bilgi verilmeden yapılan satışlarda ise cayma süresinin bir yıla kadar uzadığını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.