Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:40 21 Ocak 2016
Edirne'den kısa kısa

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, zorunlu trafik sigortasına gelen zammın araç sahiplerini zorladığını belirtti.

Kılıç, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlediği toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, yetkililerin trafik sigorta zammına ilişkin tekrar düzenleme yapması gerektiğini söyledi.

Trafik sigortasındaki artışın en çok taksicileri zorladığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Bize bu konuda esnafımızdan çok şikayet geliyor. Çünkü taksici arkadaşlarımız çok sıkıntı çekiyor. Bir taksici arkadaşımızın sigorta, kasko, Bağ-Kur primi ve belediyeye ödenen harçlarla ilgili günlük 70 liralık gideri oluyor. Şu anda Bağ-Kur 580 lira civarı. Bu taksicinin günde 70 lira kazanması lazım. Bunun içinde yakıt yok. Sıfırdan sigorta yaptıran arkadaşlar bin 600 lira sigorta ücretleri ödüyor. Bunun yanında kaskosu da var. Bu konuda kamyoncu arkadaşlardan da şikayet geliyor. Birçok esnaf ve arkadaşımızın bu sigortaları yaptıramayacağını düşünüyoruz. Bu konuda ilgililerin çalışması lazım. Federasyonumuza bilgi verdik."


-Süt sığırı yetiştiricileri belgelerini aldı


Keşan'ın Dişbudak köyünde uygulanan Süt Sığırı Yetiştiricileri Kursu'nu tamamlayanlara belgeleri verildi.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, köyde düzenlenen törende, hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi. Kursiyerlere başarılar dileyen Özder, benzer kursların Keşan ve köylerinde devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

Törene, Keşan Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan, Keşan İlçe Tarım Müdürü Gökhan Kıyım ve vatandaşlar katıldı.


-KSYDV toplantısı yapıldı


Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (KSYDV)’nın haftalık toplantısı Keşan Kaymakamı Nuri Özder Başkanlığı’nda yapıldı.

Kaymakamlıktaki toplantıda gündem maddelerinin ardından,114 nakdi para yardımı, 5 yaşlılık - engelli - engelli yakını aylığı, 27 muhtaç asker ailesi yardımı, 6 şartlı sağlık - eğitim yardımı, 16 genel sağlık sigortası dosyaları görüşülerek karara bağlandı.

Yardımların devam edeceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.