Edirne

Yunan çiftçilerin eylemi

10:33 10 Şubat 2016
Yunan çiftçilerin eylemi

Yunan hükümetinin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden Yunan çiftçilerin Kipi Sınır Kapısı’ndaki eylemi sürüyor.

Eylem nedeniyle Avrupa'ya çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısı'na gelen tırlar, kuyruk oluşturdu.

Geçen ay ortalarında yol kenarlarına çektikleri traktörlerle zaman zaman ülkelerinde otobanlardaki trafiği durduran Yunan çiftçiler, şubat ayı başından itibaren eylemlerini sınır kapılarına kaydırdı.

Çiftçiler, Bulgaristan ve Türkiye'den özellikle tır geçişlerini durdurmaya yönelik eylemler gerçekleştirmeye başladı.

İpsala'dan Yunanistan'a giriş olarak kullanılan Kipi Sınır Kapısı'nda eylemlerini sürdüren çiftçiler, tehlikeli madde ve dayanıksız tüketim ürünü taşıyanlar haricinde diğer tır geçişlerine izin vermiyor.

Avrupa'ya gitmek için İpsala Sınır Kapısı'na gelen tırlar, eylem nedeniyle Türk tarafında 1 kilometreyi aşan tır kuyruğu oluştururken, küçük araç ve otobüs geçişlerinde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Yunan çiftçiler eylemlerini cuma günü sonlandıracak.

Çiftçiler, ay başında başlattıkları ve 5. gün sonlandırarak 2 gün ara verdikleri eylemlerine 3 gün önce yeniden başlamışlardı.

Çiftçilerin itirazlarına Yunan hükümetince yanıt gelmemesi halinde cuma günü bitirileceği belirtilen eylemin birkaç gün aradan sonra yeniden başlayabileceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.