Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:20 10 Şubat 2016
Edirne'den kısa kısa

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı İsmail Arslan, "Hükümetimiz üreticimize sürekli destek ve teşvikler veriyor" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin kırsal kalkınma programı IPARD destekleri kapsamına alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılık alanında yeni girişimlerin artacağını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Özellikle hayvancılığa önemli destekler verilecek. Hükümetimiz üreticimize sürekli destek ve teşvikler veriyor. Ancak bu güne kadar IPARD desteklerinden yararlanamamıştık. AK Parti Edirne Milletvekilimiz Rafet Sezen’in girişimleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleriyle ilimiz bu kapsama alındı. Edirneli üreticimize hayırlı olmasını diliyorum. Üreten çiftçimiz bu desteklerle daha da güçlenecek."

-Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Uyur

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaattin Uyur, Edirne’nin IPARD destekleme kapsamına alınmasının üreticiyi sevindirdiğini bildirdi.

Uyur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, destek ve teşviklerin üretimin artması yönünde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Desteklemelerde hibe oranlarının yüksek olduğunu aktaran Uyur, "Yüzde 70'lere varan hibeler oluyor. Buda bir işletme için çok büyük bir meblağ. Üreticilerimiz bu destekler ile tesislerini yenileyebilir. Yeni girişimciler bu destekler büyük işletmeler kurabilir. Bugüne kadar bu desteklerden Edirne payını alamıyordu. AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’in destekleriyle bu iş çözüme kavuştu ve destek kapsamına alındık. Ben tüm Edirne üreticisine hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.