Edirne

Yunan çiftçilerin eylemi

09:43 12 Şubat 2016
Yunan çiftçilerin eylemi

Yunan çiftçilerin eylemi nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'ndan araç geçişi yapılamıyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunan eylemcilerin sabah saatlerinde Pazarkule Sınır Kapısı'nı geçişlere kapattıklarını söyledi.

Yunanistan'a küçük araç ve otobüslerle girmek isteyenlerin İpsala Sınır Kapısı'nı kullanmasını öneren Yalçın, şunları kaydetti:

"Yunan çiftçilerin şubat başından beri İpsala Sınır Kapısı'nda sürdürdükleri eylemleri Pazarkule Sınır Kapısı'na da kaydı. Pazarkule Sınır Kapısı'ndan araç geçişleri eylem nedeniyle sağlanamıyor. Geçen hafta da Pazarkule'de eylem nedeniyle 1 gün boyunca araç geçişi sağlanamamıştı.

İpsala Sınır Kapısı'nda ise tır geçişlerine yönelik eylem sürüyor. Zaman zaman bir iki saatlik geçiş izinleri verseler de genel anlamda tır geçişlerine bozulacak yükü olan tırlar dışında izin verilmiyor. Ancak şu an İpsala Sınır Kapısı'nda uzun kuyruğumuz yok."

Müslüm Yalçın, çiftçilerin eylemlerinin ne zaman sonlandırılacağına dair net bir bilginin olmadığını belirtti.

Yunanistan'da, hükümetin reformlar kapsamında tarım sektörüne getirdiği ek vergileri ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişiklikleri protesto eden çiftçiler, ay başından bu yana sınır kapılarındaki eylemlerini sürdürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.