Edirne

Edirne'den kısa kısa

18:01 02 Mart 2016
Edirne'den kısa kısa

-Türkiye Voleybol Bayanlar 3. Ligi

Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi'nce, Selimiye İmam Hatip Ortaokulu'nda karikatür sergisi açıldı.
Sergide sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin zararlarına dikkat çekildi.
Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Mizahın etkili bir iletişim aracı olduğunu aktaran Bilgiç, "Burada 20 tane çok özenli seçilmiş karikatürü sergiliyoruz. Geçen sene bağımlı müptelası kişilerin fotoğraflarını sergilemiştik bu sene başka bir program ile karikatürle bu işi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sağlık çok önemlidir mesajı veriyoruz. Toplumu benzer etkinliklerle bilinçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Voleybol Bayanlar 3. Ligi'nde mücadele eden Edirne Çarşıspor Kadın Voleybol Takımı Başkanı İsmail Bilgi, başarılı sonuçlar elde ettiklerini bildirdi.

Bilgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, üst liglere çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Gençlerin voleybola yöneldiğini anlatan Bilgi, "Başarısız olduğumuz dönemler oldu, arka arkaya aldığımız galibiyetler oldu. Mesela arka arkaya 4 galibiyet aldık. Yenilebileceğimiz takımlara karşı galip geldik ama galip gelmemiz gereken takımlara karşı da mağlup olduğumuz dönemler oldu. Ama sezonun tamamına baktığımızda Edirne Çarşıspor başarılı sonuçlar elde etti" şeklinde konuştu.

-Deprem Haftası

Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşları bilgilendirdi.

AFAD ekipleri Saraçlar Caddesi'nde vatandaşları deprem anında yapılması gerekenlere ilişkin broşür dağıttı.

Şube müdürü Çağrı Durhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 - 7 Mart tarihleri arasında vatandaşları bilinçlendirecek çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Küçük ve yararlı bilgilerin afet anında yararlı olacağını aktaran Durhan, vatandaşların etkinliklerine ilgi gösterdiğini kaydetti.

-"Bakıcı annelere sağlık eğitim"

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde görevli bakıcı annelere yönelik sağlıklı yaşam ve hastalıklardan konuma eğitimi düzenlendi.

Sosyal hizmet merkezindeki eğitimde, bakıcı anneler, sağlıklı ürün seçimi, beslenme, hareket etme ve hijyenin sağlıklı yaşam üzerindeki olumlu etkileri konularında bilgilendirildi.

Eğitimlerin devam edeceği kaydedildi.

-Keşan'da kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Edirne Şubesi tarafından Keşan ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Parkı'nda Kızılay aracı vatandaşların kan bağışlarını aldı.

Doktor Vedat Arpacı, flebotomistler Zuhal Varna ve Ülkü Pekcan, vatandaşları kan bağışı konusunda bilgilendirdi.

Kampanya kapsamında 74 ünite kan bağışlandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.