Edirne

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

17:22 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Çanakkale Zaferi'nde Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını bildirdi.

Tanç, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihteki zaferlerin arasında eşsiz bir yere sahip olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yılının büyük bir kıvanç ve coşkuyla kutlandığını aktaran Tanç, şunları kaydetti:

"Huzur ve güven içinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapmak için, canlarını hiçe sayıp bizlere armağan eden kahraman ecdadımıza duyduğumuz şükran ve minnet hislerimizin ifadesi olarak 18 Mart gününü aynı zamanda şehitler günü olarak da milletçe anıyoruz Çanakkale Zaferi'nde Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımızı ve kahramanlarımızı minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.